Berkentrappers vieren 30-jarig bestaan met ontbijt

Print
Berkentrappers vieren 30-jarig bestaan met ontbijt

Foto: Danny Vanschoonbeek

Herk-de-Stad - Wielertoeristenclub WTC De Berkentrappers vzw vierde het afgelopen weekend het 30-jarig bestaan met een ontbijt in sportcentrum Herkules. Onder impuls van medestichter en nog steeds actief lid Georges Knuts, maakten in 1989 enkele vrienden een fietstochtje met als vertrekpunt het toenmalig clublokaal café Berkenhof en zo is dan ook de naam ontstaan. Dit vriendenclubje is ondertussen uitgegroeid tot een heuse wielertoeristenclub met zo’n 219 leden.

Gestart met vier leden is WTC De Berkentrappers gedurende al die jaren uitgegroeid tot een fietsclub verdeeld over vier fietsgroepen die elk hun eigen programma fietsen op woensdagnamiddag en zondagvoormiddag. Hierbij lag de nadruk op gezellig samen fietsen en niet zozeer op de snelheid. Aanvankelijk bestond de club uit één groep, maar gezien de toeloop van het aantal leden, de veiligheid en de diversiteit, werd een tweede groep opgericht die aan een tempo van 25 km/u zo’n 50 km tot 80 km afwerkt, terwijl groep 1 het tempo verhoogde naar 29 km/u. Ondertussen is groep 2+ bijgekomen en de snelheden in de groepen aangepast. De kopmannen leiden de rit en geven het tempo aan met in gedachte de clubleuze ‘Samen uit samen thuis’. Dat de club een gevestigde waarde is, bewijzen ze ook met de jaarlijkse organisatie van de VWB-klassieker, de 14de Wilfried Cretskens Classic die doorgaat op donderdag 21 mei 2020.
Zes jaar geleden werd een vierde groep opgestart met elektrische fietsen, omdat de vraag zich opdrong. Hier ligt het tempo gemiddeld tussen 20 en 22 km/u. Het vertrek is steeds aan het clublokaal, café Sportwereld op de Markt te Herk-de-Stad. Wie een vriendengroep zoekt om wekelijks te fietsen met begeleiding en volgens een opgesteld rittenschema is aan het juiste adres bij WTC Berkentrappers.
Het bestuur bestaande uit voorzitter Guido Appeltans, ondervoorzitter Jos Trekels, hulp secretariaat Ludo Nickmans, penningmeester en secretaris Julien Knaepen en rittencoördinator Willy Mathijs verrasten hun leden zondagmorgen met een heerlijk ontbijt ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van de club.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio