© Katholiek Secundair Onderwijs Mosa-Rt

© Katholiek Secundair Onderwijs Mosa-Rt

© Katholiek Secundair Onderwijs Mosa-Rt

© Katholiek Secundair Onderwijs Mosa-Rt

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Grensverleggend leren met Erasmus+ op Mosa-RT

In dit schooljaar participeren 28 leerlingen van het seminarie Erasmus+ aan maar liefst twee Europese uitwisselingsprojecten Erasmus+ met als titels ‘Don’t be fuelish’ en ‘Digital Days’. De leerlingen Economie, Humane wetenschappen en Wetenschappen onderzoeken binnen beide thema’s onder meer de Europese energieproductie en –consumptie, de toekomst van kernenergie, het gebruik van digitale media in ons dagdagelijks leven en het gebruik van ICT in de lespraktijk.

Katholiek Secundair Onderwijs Mosa-Rt

De gebruikte werkvormen zijn zeer divers: literatuurstudie, interview, enquête, workshop, leeruitstap, presentaties in Engels, eigen filmpjes, de organisatie van Erasmusdays enz. Natuurlijk komen onze leerlingen ook via diverse media (Facebook, mail, Twitter, Skype …) in contact met leeftijdsgenoten uit onze zes partnerscholen: Klaipeda Baltija gymnasium in Klaipeda, Litouwen, Liceul Tehnologic PETROL in Moreni, Roemenië, Escola Secundária Vitorino Nemési in Praia da Vitoria, Terceira, Portugal, Skanderborg Gymnasium, Skanderborg, Denemarken, Sortland Videregående Skole, Sortland, Noorwegen en Teknikum, Växjö, Zweden. Dit schooljaar zullen er maar liefst vier internationale bijeenkomsten worden georganiseerd, telkens in één van de 7 deelnemende scholen. Elke school vaardigt dan een team van 6 leerlingen onder begeleiding van leerkrachten af. Zo vinden er in januari 2020 en in mei 2020 twee meetings plaats (januari: Zweden en België, mei: Noorwegen en Litouwen). Om dit alles goed voor te bereiden, zijn er reeds twee korte ‘only teacher meetings’ geweest in het Deense Aarhus en Litouwse Klaipeda met deelname van onze leerkrachten Maarten Hermans, Marijke Peeters en Johan Schrooten.

Achttien buitenlandse leerlingenVan maandag 13 januari 2020 tot en met zondag 19 januari 2020 ontvangt onze school dus achttien buitenlandse leerlingen en hun leerkrachten. Onze leerlingen verwelkomen de Litouwers, Portugezen en Roemenen en in hun gezin en bereiden alvast een boeiende uitwisseling voor met een officiële ontvangst in het stadhuis van Maaseik, een workshop over duurzame energie, presentaties en filmpjes in Engels, rondleiding in het centrum van Maaseik, een bezoek aan het Europees parlement in Brussel en nog zoveel meer. Ons seminarie Erasmus+ is er helemaal klaar voor!

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio