KVLV ichtert over gehoorproblemen

Print

Opglabbeek

Oudsbergen - Tijdens het Ichteren van in november nodigde de KVLV audiologe Charlotte Gielis uit. Zij legde de nadruk op het belang van vroege detectie van gehoorproblemen.

Moet jij ook steeds vragen: ’Wablief? Kan je dat nog eens herhalen? Hoe, dat heb ik niet gehoord?’ Moet jij ook de radio of TV harder zetten? Moet jij ook moeite doen om een gesprek in groep te volgen? Audiologe Charlotte Gielis benadrukte hoe belangrijk het is om gehoorproblemen vroegtijdig te detecteren. Dit om tijdig te kunnen ingrijpen en verder gehoorverlies te vermijden. Maar vooral ook om levenskwaliteit te garanderen zodat sociale contacten onderhouden worden en het deelnemen aan groepsactiviteiten geen belemmering meer vormt. Hoe vroeger iemand een hoorapparaat draagt, hoe sneller hij/zij zich aanpast en niet vervalt in een sociaal isolement.

De voordelen van het dragen van een hoorapparaat werden verduidelijkt en ook kregen de aanwezigen bruikbare tips voor het omgaan met mensen met hoorproblemen en dragers van hoorapparaten. Verouderde ideeën rond draagcomfort en uitstraling die een bijkomende belemmering vormen, werden vakkundig weerlegd. De recente generaties van hoorapparaten voldoen aan de hedendaagse eisen van draagcomfort. Vanzelfsprekend hebben hoorapparaten een kostprijs, in de meeste gevallen komen ze echter in aanmerking voor (gedeeltelijke) terugbetaling. Dat dit thema zeer actueel is, werd snel duidelijk door de grote opkomst voor deze ichternamiddag.

Volgende ichternamiddag: 12 december om 13.30 uur in Den Ichter, thema: 'Elke cent telt'.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio