Breien is schilderen met naalden

Print
Genk - Op maandag 2 en donderdag 5 december kwamen twee Genkse verenigingen samen om elkaar en elkaars werking beter te leren kennen. In Genk zijn er zo’n 400 verenigingen aangesloten bij de Socioculturele Raad. Het valt echter meer en meer op dat verenigingen goed bezig zijn, maar ze minder op de hoogte zijn van andere groepen in Genk. De Socioculturele Raad vond het daarom een goed idee om verbindingen tot stand te brengen.

Voor de eerste kennismaking trokken de dames van Dienstencentrum De Steymer en La Maglia Del Cuore naar het verenigingenhuis in Hoevenzavel. Dit is de thuisbasis voor onder meer P-Art van vzw Perspectief. Zij komen twee keer per week samen om te schilderen. De tafels werden met papier overtrokken en de schilderschorten werden voor gebonden. Onder leiding van bezieliers Martin Oluwadiran en Jo Schreurs ging de groep aan de slag met penseel en schilderdoek. In een mum van tijd kwamen er verbindingen tot stand. Er werd lustig op los geschilderd maar evenzeer gebabbeld. Er ontstond een aangename sfeer.

Op donderdag 5 december kwamen de leden van vzw Perspectief op bezoek in dienstencentrum De Steymer. Daar konden beide groepen aanschuiven aan een overheerlijk ontbijt en kreeg de kunstgroep uitleg over het reilen en zeilen van het dienstencentrum en de werking van La Maglia Del Cuore. Tijdens het gezellige eetmoment kwam één van de dames de hand schudden van Kunstenaar Martin: “Weet je, Breien, dat is eigenlijk schilderen met naalden!”.

Schepen Anniek Nagels is opgetogen met deze nieuwe verbindingen “we komen tegemoet aan de vraag van verenigingen om elkaar te leren kennen. Een geslaagde eerste stap dus!”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio