Leerlingen uit Ellikom zorgen voor tuinvogels

Print

Ellikom

Oudsbergen - ‘Daar komt de winter: vergeet de vogels niet.’, dat is wat de kinderen van het derde en vierde leerjaar in Ellikom dachten na het klasgesprek met juffrouw Annemie. Ze wilden onmiddellijk de handen uit de mouwen steken en namen enthousiast deel aan de workshop georganiseerd door de mensen van Compostpunt Meeuwen.

Het wordt buiten stilaan kouder. Ook de vogels merken dat. Ze hebben het moeilijker om eten te vinden. De leerlingen van het derde en vierde leerjaar timmerden een mezenhuisje in elkaar volgens een stappenplan. Ze maakten vetbollen en pindaslingers voor de tuinvogels samen met compostmeesters Martin, Ria, Frans, Jan, Albert en Eugène van Natuurpunt. Hopelijk lokken deze lekkernijen de tuinvogels naar de voederplaatsen in hun eigen tuin en op de speelplaats.

Er werden ook nog enkele concrete voedertips gedeeld zoals zorgen voor een ijsvrije drinkplek. Dat zullen de vogels zeker appreciëren in de komende vrieskou. Hopelijk krijgen ze een schitterend schouwspel te zien in ruil voor hun voederinspanningen. Zo kunnen ze dan uitkijken naar het Grote Vogeltelweekend in januari 2020. Want Natuurpunt en de onderzoekers rekenen op duizenden burgers die de vogels tellen in de tuinen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio