STAR wil gemeenteraadsleden laten beleven

Print
STAR wil gemeenteraadsleden laten beleven

Foto: Els Festraets

Sint-Truiden - 3 december was het de Internationale Dag voor Personen met een Handicap. Daarom vroeg de Sint-Truidense andersvaliden Raad (STAR) aan het stadsbestuur om in het voorjaar een raadscommissie te plannen met als onderwerp ‘Toegankelijkheid’. De gemeenteraadsleden gaan een belevingstraject afleggen: sommigen geblinddoekt met witte stok, anderen mogen plaatsnemen in een rolstoel of scooter.

In het bestuur van de STAR zijn enkele personen met een handicap zeer actief. Secretaris Robby Swerten heeft een visuele handicap en ondervoorzitter Els Festraets is rolstoelgebruiker. Verder kunnen zij rekenen op de ervaring van leden uit verschillende gehandicaptenverenigingen en vrijwilligers met het hart op de juiste plaats.

"De  deskundigheid van de STAR-leden willen we op de raadscommissie op praktijkgerichte wijze invullen", zegt ondervoorzitter Els Festraets. "Onder begeleiding van Kathleen Smolders, expert toegankelijkheid bij Inter vzw, willen we de gemeenteraadsleden mee op stap nemen om een belevingstraject af te leggen. Zo kunnen ze zelf ondervinden welke moeilijkheden, obstakels en hindernissen er zijn. Een succesvol toegankelijkheidsbeleid past in een warme stad waar iedereen een respect- en begripvolle houding aanneemt voor andermans beperkingen van welke aard dan ook. Wij zullen via de STAR op constructieve wijze adviezen en voorstellen blijven doen aan het stadsbestuur om een vlotte wisselwerking aan de gang te houden."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio