Genks eerbetoon aan Sovjetslachtoffers WO II

Print
Genk - Op maandag 2 december kreeg Stad Genk een delegatie van de Russische ambassade op bezoek. Ter nagedachtenis van de Sovjetstrijders die in Genk gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd er een kleine capsule met aarde gevuld.

Op de Genkse begraafplaats is er een Ere-park met 73 graven van toenmalige Russische soldaten. Die in de periode van de Tweede Wereldoorlog als krijgsgevangenen in Genk het leven lieten.

Deze capsule met aarde, genomen aan de voet van het monument, zal tijdens een groot herdenkingsmoment op 8 mei 2020 met maar liefst 28 000 andere capsules van over de hele wereld geplaats worden in Kubinka, vlakbij Moskou. Op deze manier wil de Russische overheid eerbetoon uitbrengen aan deze oorlogsslachtoffers.

Burgemeester Wim Dries en Schepen van Cultuur Anniek Nagels legden een bloemenkrans neer aan de voet van het monument. De heer Victor Geerdens, organisator van de jaarlijkse herdenking aan het oorlogsmonument vulde de capsule met Genkse aarde en overhandigde deze aan Burgemeester Wim Dries die het op zijn beurt overhandigde aan de heer Dimitri Borodin, afgevaardigde van het Russische consulaat.

In hun speech bevestigden zowel de Burgemeester als meneer Borodin het belang van deze herdenkingen. Als een krachtige oproep dat de mensen die voor onze vrijheid hebben gevochten nooit mogen vergeten worden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio