NBA. LA Lakers winnen de topper in Denver, Luka Doncic schittert opnieuw

Print
NBA. LA Lakers winnen de topper in Denver, Luka Doncic schittert opnieuw

Foto: USA TODAY Sports

De LA Lakers blijven uitstekend presteren in de Western Conference van de NBA. De koploper haalde het dinsdagavond in de clash in Denver met 96-105 van de Nuggets. Anthony Davis en superster LeBron James waren de uitblinkers met elk 25 punten.

Voor James en co is de zege een revanche op de nederlaag van zondag, thuis tegen Dallas. Dat was het eerste verlies na tien overwinningen op rij. Voor Denver, dat Jamal Murray met 22 punten als meest productieve speler had, was het de tweede nederlaag na een reeks van zes overwinningen.

Stadsgenoot LA Clippers blijft intussen in de buurt van de Lakers. Met Montrezl Harrell als topscorer won de tweede ploeg uit LA met 117-97 van de Portland Trail Blazers. Harrell was goed voor 26 punten, Paul George deed er 25 bij. De Clippers zijn knap tweede in het westen.

Doncic schittert, New Orleans wint

Verder won Dallas opnieuw, met 97-118 in New Orleans. Youngster Luka Doncic was eens te meer de smaakmaker met 33 punten en 18 rebounds. Dallas is met veertien overwinningen in twintig duels vierde in het westen.

Ook Orlando Magic boekte dinsdag een uitzege, 120-127 bij de Washington Wizards, en klimt zo naar de achtste stek in het oosten.

Houston Rockets verliezen

Vijftig punten van James Harden en een triple-double van Russell Westbrook hebben niet kunnen voorkomen dat de Houston Rockets dinsdagavond in de NBA na twee verlengingen een 135-133 nederlaag leden bij de San Antonio Spurs. De uitslag deed na afloop stof opwaaien door een scheidsrechterlijke dwaling. Op acht minuten van het einde in de reguliere speeltijd werd een dunk van Harden (onterecht) afgekeurd. Hij dunkte de bal in het net, maar de bal ging er vervolgens weer uit. Ref James Capers keurde het punt af, maar gaf na de match toe een fout te hebben gemaakt.

Drie dagen na zijn zestig punten tegen Atlanta was Harden opnieuw niet te stoppen. Maar terwijl dat tegen Atlanta tot een 158-111 zege leidde, volstond het bij San Antonio niet voor de winst.

Bij de Spurs was Lonni Walker IV sterk met 28 punten. De Spurs haalden op die manier een achterstand van tien punten op in de laatste vier minuten van de reguliere speeltijd.

Houston is vijfde in de Western Conference, met dertien zeges tegenover zeven nederlagen. De Spurs zijn pas twaalfde en boekten hun achtste overwinning van het seizoen.