Perdichizzi (Union) en Van Langendonck (Westerlo) riskeren elk een speeldag schorsing

Print
Perdichizzi (Union) en Van Langendonck (Westerlo) riskeren elk een speeldag schorsing

Foto: BELGA

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag een speeldag schorsing en 500 euro boete gevorderd tegen Pietro Perdichizzi (Union) en Koen Van Langendonck (Westerlo), die afgelopen weekend al heel vroeg in hun respectievelijke competitieduels rood kregen.

Perdichizzi sjokte zondag in de topper tegen Beerschot (0-2 nederlaag) al na vijf minuten van het veld. Om de doorgebroken Noubissi van een 1-op-1-situatie te houden, zette de aanvoerder van Union een risicovolle tackle in. Perdichizzi leek het leer te raken, maar toch sloot ref Pirard de verdediger rechtstreeks uit.

Iets gelijkaardigs overkwam Van Langendonck zaterdag tegen Virton (1-1). De goalie van Westerlo verliet zijn strafschopgebied om een doorbraak in de kiem te smoren, maar kreeg de bal al vallend tegen de arm. Scheidsrechter Denil duwde de ongelukkige Van Langendonck prompt de rode kaart onder de neus.

Indien beide clubs het schikkingsvoorstel van het Bondsparket aanvaarden, missen Perdichizzi en Van Langendonck hun onderlinge bekerduel van woensdagavond in het Dudenpark van Vorst.