Amnestygroep Hasselt met schrijfstand op Palestina-avond

Print
Amnestygroep Hasselt met schrijfstand op Palestina-avond

Foto: Ella Bormans

Hasselt-Centrum

Hasselt - De VN hebben 29 november uitgeroepen tot Internationale Dag van Solidariteit met het Palestijnse Volk. Het feit dat er zo’n dag bestaat is op zich al veelzeggend. In Hasselt organiseert Palestina Solidariteit Limburg op die dag reeds enkele jaren een bijzondere activiteit. Vermits de (mensen)rechten van het Palestijnse volk al jarenlang met voeten worden getreden, is Amnesty International Hasselt medeorganisator van deze activiteit.

Dit jaar opende op vrijdag 29 november in de gebouwen van de Rechtenfaculteit, Oude Gevangenis, de tentoonstelling De verdwenen Dorpen van Palestina. De avond werd ingeleid door de rector van de UHasselt,Luc De Schepper. Daarna volgde een gesprek met de maker van de fototentoonstelling, journalist Johan Depoortere en Willem Staes van 11.11.11. Er was eveneens een muzikale bijdrage van het ensemble Ehsan Yadollahi.
Er was heel erg veel belangstelling voor deze bijzondere avond.


Amnesty International was aanwezig met een schrijfstand. Deze stond meer in het kader van de jaarlijkse schrijfmarathon: wereldwijd, ook in Hasselt, schrijven mensen voor 10 cases; brieven naar de autoriteiten om de mensen vrij te krijgen of hun rechten anderszins te beschermen en kaartjes voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen zelf. De schrijfmarathon loopt nog de hele maand december. Amnesty International Hasselt zet zich in voor álle mensenrechtenschendingen waar dan ook en strijdt dus ook voor de rechten van het Palestijnse volk.
Heb je interesse voor de werking van Amnesty International Hasselt, ga dan naar www.amnesty-hasselt.be of www.facebook.com/AmnestyHasselt

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio