Plechtige aanstelling van het nieuwe team van de pastorale eenheid Beringen

Print
Beringen - Op zondag 1 december werden de leden van het team van de nieuwe pastorale eenheid Sint-Petrus aangesteld. Dat is een samenvoeging van de parochies van Beringen-Mijn en Beringen-centrum.

De viering van 9.30 uur werd voorgegeaan door de vicaris van de parochiewerking E.H. Karel D'Huys. Hij stelde tijdens deze viering de leden aan van het team van de nieuwe pastorale eenheid Sint-Petrus. Beringen heeft nu drie pastorale eenheden: St-Barbara (Paal, Tervant en Beverlo), Tabor (Koersel, Stal en Korspel) en Sint-Petrus.

"De leiding of begeleiding van deze nieuwe pastorale eenheid ligt in handen van een vijftal leden van het parochieteam. En in dit team zijn er mensen die een specifieke (bijzondere) taak op zich nemen, met steun van de andere leden van parochieraad of team, en dit in een bepaald deelaspect van de pastoraal", klonk het.

Els Geukens, Gianna Grande, Marc Goddeeris en Irène Vanderstraeten zullen in het team van Marcel Meysen actief zijn. Zij kozen als naam Sint Petrus Beringen. "Sint Petrus was ook de patroon van de abdij Corbie en St-Pietersbanden. Kortom, de geschiedenis indachtig heeft die naam een historische waarde en achtergrond voor de stad Beringen."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio