Twee lichamen gevonden in stuurhut van gezonken vissersboot in Nederland

Duikers hebben twee lichamen gevonden in de stuurhut van de gezonken viskotter UK165 Lummetje. De lichamen zijn geborgen, meldt de Landelijke Eenheid.

Om er 100 procent zeker van te zijn dat het gaat om de twee vermiste opvarenden, vindt nog deze zondagmiddag identificatie plaats. Het wrak van het schip ligt ten westen van de zuidpunt van Texel.

De vissersboot, de UK165 Lummetje, zonk donderdagochtend. Twee bemanningsleden van 27 en 41 jaar worden vermist. Mogelijk bevinden ze zich nog aan boord.

Zaterdagochtend vertrok een mijnenjager met tien duikers aan boord richting de locatie waar de kotter zonk, ten zuidwesten van Texel. Ook waren twee schepen van de kustwacht aanwezig die ondersteunende werkzaamheden verrichtten.

De afgelopen dagen was het door de wind, de hoge golven en sterke stroming niet mogelijk om het water in te gaan. Afgelopen donderdag werd er ruim elf uur lang naar de twee vissers gezocht met helikopters en een vliegtuig en reddingsschepen van de kustwacht. Ook sloten veel viskotters zich bij de zoekactie aan. Op vrijdag werd met sonarapparatuur gezocht.

De gebeurtenis is een drama voor de hechte gemeenschap in Urk, zei waarnemend burgemeester Ineke Bakker donderdag.

Meer over Nederland