© AP

Auto wordt meegesleurd tijdens overstromingen in VS: twee kinderen sterven, derde nog vermist

In de Amerikaanse deelstaat Arizona zijn twee kinderen zaterdag dood teruggevonden nadat het voertuig waarin ze zaten bij een overstroming door het wassende water was meegesleurd. Die overstroming was het gevolg van een zware winterstorm die momenteel door de Verenigde Staten trekt.

De kinderen werden vrijdag als vermist opgegeven nadat een voertuig, ten noordoosten van Phoenix, in de Tonto Creek vast kwam te zitten. De hulpdiensten slaagden er met de hulp van helikopters in om twee volwassenen en vier kinderen te redden. De lichamen van de twee dodelijke slachtoffertjes werden zaterdag aangetroffen, zo melden de autoriteiten. Een derde kind wordt nog altijd vermist.

Delen van de Verenigde Staten worden geteisterd door hevige regen, sneeuw en rukwinden, een gevolg van een zware winterstorm die langzaam oostwaarts trekt. Het winterse noodweer zal vermoedelijk zondag voor zware hinder zorgen voor de vele Amerikanen die momenteel, na Thanksgiving, huiswaarts keren. De autoriteiten waarschuwen voor gevaarlijke en mogelijk spekgladde wegen en vertragingen bij het vliegverkeer. Bovendien wordt verwacht dat een nieuwe storm dit weekend in Californië voor nog meer sneeuw, regen en wind zal zorgen.

Meer over Verenigde Staten