Inzameling voor scholenproject van Een Hart voor Senegal

Print

Foto: Chretien Paesen

Stokrooie

Hasselt - In de Lavendelhoeve troffen de sympathisanten elkaar voor een inzamelactie voor het scholenproject van Een Hart voor Senegal. Het project is opgenomen in De Warmste Week die van 18 tot 24 december in Kortrijk haar apotheose kent. Een 100-tal peters, meters en vrienden deden ruim hun duit in het zakje.

Met optredens van onder meer Luigi Catalano, Robrecht en de L&M-band kon de sfeer haast niet meer stuk. Talloze sponsors gaven – vaak supermooie – tombolaprijzen. De Lavendelhoeve staat vrijwillig 20% van de omzet van die avond af aan Een Hart voor Senegal.

De vzw Een Hart voor Senegal begon in 2009 met de bouw van kleuterklasjes in de armste wijk Mbour Bay Deck (Senegal). Elk jaar slaagden zij er in om de school uit te breiden en nu bestaat die al uit 3 kleuterklassen en 6 klassen, LO, sanitair gebouw en conciërgewoning. Een extra klaslokaal, een ICT-lokaal en een leraarskamer zitten nog in de planning. De school heeft 11 vaste leerkrachten en 2 directeurs, allen betaald door de overheid. Er zijn ook nog 6 opvoedsters/kookmoeders die vergoed worden door Een Hart voor Senegal. De vzw komt ook tussen in de schoolkosten voor 490 kinderen dmv peterschappen en alle kinderen krijgen 3x per week een degelijke maaltijd, ze zijn verzekerd en krijgen medische zorgen in de lokale polikliniek. Momenteel gaan er 852 kinderen naar school.
Het ingezamelde geld zal gebruikt worden voor de verdere afwerking van het schoolgebouw. Vanaf dat de financiële middelen het toelaten gaan de vzw de aangeboden maaltijden uitbreiden van 3x per week naar 5x per week.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio