Lommels striptekenaar houdt interactieve stripboeklancering in Nationaal Speelkaartenmuseum Turnhout

Print
Lommel - Op zondag 1 december stellen Lommelse striptekenaar Bart Proost en zijn scenarist Barcas in het Speelkaartenmuseum van Turnhout 'De Vloek van Poseidon' voor, het vijfde album van hun succesvolle, humoristische en leerrijke avonturenreeks ‘Alexander de Grote‘.

Er is echter heel wat meer te beleven dan alleen de voorstelling: Kurt Morissens van Stripgids modereert een gesprek met de stripmakers. De auteurs signeren natuurlijk ook hun werk, dat er in standaard- én in luxe-uitvoering te koop zal zijn. Alle gasten krijgen ‘ne getekende Loemelaer‘, het gelauwerde Alexander-stripbier van de (eveneens) Lommelse brouwerij Amai.

Bovendien demonstreert Fablab 2300 3D-printing- en lasercuttechnieken. Kinderen (en hun ouders) mogen zelf een tekenfiguur schetsen op karton en afgedrukt mee naar huis nemen, en deelnemen aan de ‘altijd-prijs’ Alexander-stickerzoektocht. Deze boekvoorstelling is gratis, net als een bezoek aan het Speelkaartenmuseum die dag!

Natuurlijk kozen de auteurs en hun uitgeverij Strips2Go niet toevallig voor het Speelkaartenmuseum. Proost mag tegenwoordig dan wel in Lommel wonen (en het er zowaar tot officieel stadstekenaar hebben geschopt), hij werd geboren in Turnhout en is verre familie van de oprichter van de intussen ter ziele gegane drukkerij Proost. Daarenboven blijft Turnhout – als bakermat van Stripgids – nauw verbonden met de grafische wereld in Vlaanderen, ook al door de aanwezigheid van het Speelkaartenmuseum en het innovatieve Fablab 2300.

Nog even alle praktische informatie:
Zondag 1 december vanaf 14 uur - Nationaal Museum van de Speelkaart, Druivenstraat 18, 2300 Turnhout - Gratis toegang.

Meer informatie op www.alexanderdegrote.com en www.facebook.com/alexanderdegrotestrip .

Deze interactieve boekvoorstelling is een samenwerking tussen de auteurs, uitgeverij Strips2Go, het Nationaal Museum van de Speelkaart, Stripgids, Fablab ‘Rock Paper Pencil’ en de stad Turnhout.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio