De Passerel en WeForThem maken pakketten voor daklozen

Print
Genk - De socioculturele raad van Genk bracht twee verenigingen samen voor een ontmoetingsmoment. Dit kadert in het nieuwe project waarbij de raad verenigingen uitdaagt bij elkaar op bezoek te gaan, verbindingen te leggen en te werken aan ontmoeting.

Zes vrijwilligers van buurtopbouwwerk De Passerel in Winterslag trokken afgelopen zondag naar de thuisbasis van WeForThem in de Verenigingenhuis in het voormalige Klooster van Hoevenzavel.
Ze werden er warm onthaald met een tasje koffie door voorzitter Ersin en de andere bestuursleden.
Deze zeven jongeren, allen jonger dan 25 jaar en op zondagochtend vrij vroeg uit de veren, hebben het hart op de juiste plaats . Tijdens hun bijeenkomsten rijden ze op en af voor het inzamelen van kleding en voedingsmiddelen;
Na een kennismakingsbabbel kregen de dames van De Passerel de mogelijkheid om mee te helpen met het voorbereiden van de voedselpakketten en warme kleren voor de daklozen en vluchtelingen.
Jaarlijks trekt WeForthem in deze koude periode met deze hulppakketten richting Brussel om daklozen en vluchtelingen een hart onder de riem te steken.
De volgende ontmoeting is gepland in het buurtopbouwwerk van Winterslag. Daar worden de leden van WeForThem uitgedaagd om met een klein budget voor 12 personen een uitgebreid ontbijt klaar te maken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio