Cantate viert haar dirigent Marie-Rose Van Gerven

Print
Cantate viert haar dirigent Marie-Rose Van Gerven

Foto: Frans Loyens

Maasmechelen - Zondag 24 november zette het koor Cantate uit Maasmechelen haar dirigent in de bloemetjes tijdens het St.-Ceciliafeest. Reeds 30 jaar hanteert Marie-Rose van Gerven het dirigeerstokje van dit top amateurkoor uit het Maasland.

Cantate is geen onbekende in de koorwereld. Het gemengd koor – bestaande uit zo’n 50 mannen en vrouwen - brengt reeds 52 jaar muziek van de bovenste plank. Meer dan de helft van die periode was Van Gerven de muzikale drijvende kracht achter deze levendige zangvereniging.
Visie, inzet, gedrevenheid, vriendschap en vooral de muzikaliteit van de dirigent zorgen ervoor dat zij op handen gedragen wordt door de koorleden en het trouwe publiek. Door haar liefde voor de muziek en haar grote professionaliteit weet zij haar enthousiasme op een aanstekelijke wijze over te brengen op de koorleden
Tijdens het 50-jarig jubileumfeest in 2017 werd zij de ‘impératrice van Cantate’ genoemd en werd zij uitgebreid bejubeld voor haar jarenlange inzet en begeestering.

Marie-Rose Van Gerven heeft heel wat mooie prestaties op haar palmares. Zij behaalde het laureaatsdiploma in muziekpedagogie, muziekgeschiedenis, koorleiding en blokfluit aan het Lemmensinstituut – het huidige LUCA- School of Arts - in Leuven, waar zij tot 2013 als docente was aangesteld. Regelmatig zetelt ze als jurylid in de examencommissie koordirectie aan het stedelijk conservatorium van Hasselt, het LUCA in Leuven en de Hogeschool Zuyd in Maastricht.
In 1994 werd Van Gerven benoemd tot Artistiek Directeur van de Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen. In deze functie is zij vaak te gast op internationale koorfestivals.

U kunt deze dirigent en haar koor aan ’t werk zien tijdens het kerstconcert op zondag 15 december om 16 uur in de kerk St.-Willibrordus in Eisden-Maasmechelen.
Meer info: www.koorcantate.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio