Union-speler Casper Nielsen moet door Reviewcommissie schorsing vrezen

Print
Union-speler Casper Nielsen moet door Reviewcommissie schorsing vrezen

Foto: BELGA

De Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag op basis van de tv-beelden van de zestiende speeldag in de Proximus League (1B) beslist om Union-aanvaller Casper Nielsen te laten vervolgen door het Bondsparket.

Op het veld van Lommel verpestte Nielsen net voor het halfuur een Brusselse counter. De topschutter van Union liet de bal te ver van zijn voet stuiten. In een poging om zijn foutje recht te zetten, ging Nielsen over de bal en hij plantte zijn studs op de enkel van de Lommelse verdediger Tim Siekman. Die schreeuwde het uit van de pijn. Scheidsrechter Willems hield de kaarten op zak.

Maar de Deense spelverdeler moet alsnog een sanctie vrezen, want door de Reviewcommissie krijgt de fase een staartje. Op basis van de tv-beelden vordert de commissie het Bondsparket om een vervolging in te stellen. Nielsen moet binnenkort voor de Geschillencommissie verschijnen. Als ook ref Willems bevestigt dat er een rode kaart moest gegeven worden, dreigt een schorsing.

Het is de tweede keer dit seizoen dat de Reviewcommissie tussenkomt. Ook Nielsens ploeggenoot Teddy Teuma werd op basis van tv-analyse vervolgd voor een tackle in de thuismatch tegen Westerlo op Kemphaan Abrahams. De middenvelder van Union moet zich daar dinsdag voor gaan verantwoorden en riskeert dus ook nog een sanctie. (belga)