Wellense parochies omgevormd tot Sint-Brigitta Wellen

Print
Wellen - De Wellense parochies luisteren voortaan naar de naam Sint-Brigitta Wellen. De kerkelijke federatie is omgevormd tot één pastorale eenheid. De Liturgische installatie hiervan vond plaats op zondag 24 november. Opgemerkt aanwezig was Bisschop Patrick Hoogmartens. Zelfs het concert van het zangkoor dat in de namiddag plaatsvond, woonde hij bij.

De drie parochies Sint-Agatha Berlingen, Sint-Rochus Ulbeek en Sint-Jan Baptist Wellen zijn sinds zondag, voor wat de pastoraal en de sacramenten betreft, gefusioneerd. De pastorale eenheid noemt voortaan Sint-Brigitta Wellen. Het hele gebeuren werd zowel in de voormiddag tijdens de eucharistie als in de namiddag bij het concert van het kerkkoor, druk bijgewoond. Hoge gasten waren bisschop Hoogmartens en de deken van Borgloon.

Het zangkoor Sint-Brigitta werd voor de gelegenheid versterkt met enkele solisten, een pianiste en een accordeonist. Laatstgenoemd instrument werd bespeeld door pastoor Renato zelf. De Wellense parochieherder zorgde tevens voor het merendeel van de liedjesteksten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio