Mode

Stofdoekjes voor aan je voeten? Dat is dan 600 euro

Print
Stofdoekjes voor aan je voeten? Dat is dan 600 euro

Foto: Jimmy Choo

De Chinees-Maleisische schoenenontwerper Jimmy Choo heeft opvallende pantoffels in zijn huidige collectie. Het gaat om groene ballerina’s, die iets weg hebben van microvezeldoekjes. Alleen ligt de prijs met 600 euro per paar net iets hoger.

Stofdoekjes voor aan je voeten? Dat is dan 600 euro

De zogenoemde ‘Merlin Flats’ zijn gemaakt van schapenwol die grasgroen werd geverfd en hebben een simpel Ballerina-ontwerp. De zool uit rubber is subtiel en zelfs bijna onzichtbaar. Door dit design worden de schoenen op sociale media vergeleken met microvezeldoekjes, die vaak worden gebruikt om het stof in huis mee af te nemen, en een afstoffer met handvat.

“Jimmy Choo is één van mijn favoriete schoenmerken, maar ik loop liever niet rond met stofdoeken aan mijn voeten”, laat een twitteraar weten. Een groot verschil met stofdoeken is de prijs. Microvezeldoekjes koop je voor minder dan twee euro, deze schoentjes kosten je 595 euro. Toch blijken de opvallende slippers in de smaak te vallen. Ze zijn al in bijna elke maat uitverkocht. De Amerikaanse actrice Brie Larson loopt er thuis zelf mee rond.

Niet te missen