Toneelgezelschap Horizon oefent voor ‘De kus van een Rus’

Print

Foto: Frans Vandueren

Opglabbeek

Oudsbergen - Het toneelseizoen is volop aan de gang. Ook Toneelgezelschap Horizon is uit de startblokken geschoten. De keuze voor dit seizoen viel op de geweldige komedie ‘De kus van een Rus’ van Ray Cooney, een bekende schrijver uit wiens repertoire al eerder geput werd.

Het speladvies is voor de eerste keer sinds lange tijd in handen van een andere regisseur. Liefst 12 seizoenen zorgde Tinus Moors voor een vakkundige begeleiding. Hij zou er een dertiende keer aan toevoegen, maar moest afhaken wegens gezondheidsredenen. Jos Daniëls, die zijn sporen als acteur en speladviseur al bij verschillende gezelschappen verdiende, werd bereid gevonden om de leemte op te vullen. Precies omdat Jos al eerder de hoofdrol speelde in deze komedie, viel de keuze erop.
Zes vrouwen en vier mannen bezetten de scene. De plot verraden kunnen we natuurlijk niet, maar wel mag iedereen weten dat er echt Russisch gesproken wordt, althans door Joeri Petrovian die vóór het doek opengaat een dansvoorstelling gegeven heeft op de Russische ambassade. Hij heeft echter besloten om onder te duiken. Wanneer het doek opengaat, zit hij in de kofferbak van een auto. Natuurlijk wordt hij daar al gauw uit bevrijd, maar dan leiden zijn eigenzinnigheid en natuurlijk de klopjacht vanwege de staatsveiligheid tot waanzinnige taferelen. Blijft Petrovian uit de klauwen van zijn Russische vrienden en hoe doet hij dat ? Dat zijn leuke vragen die met veel dolkomische scènes beantwoord worden. Het wordt in elk geval lachen geblazen van bij het begin tot het einde.
De kaartenverkoop is gestart langs de gewone kanalen, maar ook via de website www.horizonopglabbeek.be
Voorstellingen in Den Ichter op 7, 8, 14 en 15 februari 2020, telkens om 20 uur.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio