Succesvolle deelname aan Vlaamse Chemie Olympiade

Print

Foto: Sint-Augustinusinstituut Bree

Bree - Woensdag 13 november was het weer zover. Maar liefst 2.849 leerlingen verspreid over 260 Vlaamse scholen namen deel aan de eerste ronde van de Vlaamse Chemie Olympiade. Ook SAB was talrijk vertegenwoordigd met 24 enthousiaste chemieliefhebbers uit het vijfde en zesde jaar. Twee uur lang konden deze leerlingen zich het hoofd breken over 25 chemie-vraagstukken.

Al snel was de uitslag bekend! De cesuur om door te stoten naar de tweede ronde werd gelegd op 72 %. Heel wat leerlingen behaalden een meer dan behoorlijke score! Goed gedaan!

Vier "chemiekrakken": Jenthe Balogh (6WWa), Jarne Derkoningen (6WWb), Luna Janssen (6WWb) en Bram Theunissen Sciot (6WWa) zetten een schitterend resultaat neer. Zij zullen SAB vertegenwoordigen in de tweede ronde, die zal doorgaan op woensdag 19 februari 2020 in de UHasselt!

Wij wensen Jenthe, Jarne, Luna en Bram een dikke proficiat met het behalen van een plaats in de tweede ronde. Duimen nu maar voor die tweede ronde en op naar een plaatsje in de finale!

Jenthe, Giel, Ferre, Lotte, Mirthe, Chennie, Jarne, Erin, Jules, Nelle, Sien G., Lucas H., Gretske, Luna, Lander, Alexander, Cheyenne, Maximiliaan, Jacky, Lieze, Marie-Hélène, bram, leen en Sien V., een een dikke merci voor jullie deelname!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio