Harmonie Hoger-Op trekt zich terug op kasteeldomein d’Ursel

Print
Harmonie Hoger-Op trekt zich terug op kasteeldomein d’Ursel

Foto: Francis Masure

Mielen-boven-Aalst

Gingelom - Ter voorbereiding van hun groot concert organiseert harmonie Hoger-Op uit Mielen-boven-Aalst jaarlijks een muziekweekend waarin er dan ook drie dagen lang veel gerepeteerd wordt.

Deze keer ging het richting Hingene nabij Bornem in de provincie Antwerpen, op het prachtig kasteeldomein d’Ursel. Dat er duchtig gerepeteerd werd, hebben de muzikanten geweten. Maar liefst vijf repetitiemomenten van telkens 2 uur vergden uiterste concentratie van leden en dirigent. Maar volgens dirigent Ann Swartenbroek is er een enorme vooruitgang geboekt op die enkele dagen, juist door de intensiteit van de repetities. "Ik was dan ook verheugd dat ik heel nauwgezet heb kunnen werken met meer dan 40 gemotiveerde muzikanten”, zegt ze nog.
Voorzitter Moniek was dan weer heel blij dat ook enkele partners van de muzikanten meegegaan zijn op weekend, “zonder deze mensen, die logistieke ondersteuning bieden tijdens het weekend, is het praktisch onmogelijk om dit te organiseren”.
Ten slotte een dikke proficiat voor Eliene, Kim en Jochen de jeugdige organisatoren van het weekend, die alles perfect voorbereid hebben. Er was zelfs een heuse casinoavond voorzien, en een toffe fotozoektocht door de mooie streek rond het kasteel. “Het was een hele fijne belevenis, niet enkel repeteren maar ook de verschillende activiteiten zijn belangrijk voor de sfeer in onze vereniging”, zegt Robin, een van de muzikanten. Hij nodigt nu reeds iedereen uit op het grote concert van de harmonie op zaterdag 7 maart 2020. En hij besluit “naar de stukken, die we op onze pupiter gekregen hebben, te oordelen zal het zeer zeker de moeite worden”.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio