© Roger Vincken

© Roger Vincken

thumbnail: null
thumbnail: null

Veldhockeyclub Hasselt Stix viert zijn kampioenen

Bij het einde van het veldhockeyseizoen zet Hasselt Stix zijn spelers in de bloemen en maken zij zich klaar om het volgende seizoen voor te bereiden. Twee ploegen speelden kampioen en verdienen een extra vermelding

Roger Vincken

Hasselt Stix heeft 30 ploegen in competitie waarvan 28 jeugdteams (jongens en meisjes), één dames- en één herenploeg. Beide volwassenenploegen doen het goed en eindigen respectievelijk 2e en 3e in hun reeks. Na de winterstop gaan zij er weer volop tegenaan.

Bij de jongensploegen werd U11Boys1 kampioen in VHL2 van de Vlaamse Hockeyliga. Ze lieten sterke en ervaren teams als Leuven en Herakles Lier achter zich. Vanaf februari stijgen ze naar de hoogste regionale afdeling. Proficiat jongens, zet hem op.Ook U14Boys1 werd kampioen en wel in de hoogste regionale reeks. Zij verdedigen volgend seizoen de Hasseltse kleuren in Nationaal 2. De Waalse ploegen zullen het geweten hebben want onze jongens sluiten het seizoen af met een monsterscore van 66 doelpunten in 8 wedstrijden en slechts 1 tegengoal. Succes jongens.

Maar ook andere jongensploegen behaalden mooie resultaten:U12Boys1 en U14Boys2 eindigden tweede in hun reeks en moesten respectievelijk Beerschot en St.-Truiden laten voorgaan. U9Boys1 en U10Boys1 werden derde in hun reeks. Verder verweerden de jongens van U16Boys1 zich kranig in een loodzware reeks van 12 ploegen en werden 6e. Onze jongste spelertjes, U7Boys en U8Boys, die nog geen rangschikking krijgen, speelden enthousiaste matchen en behaalden mooie resultaten. Tenslotte vermelden we nog aan de andere kant van de leeftijdslijn U19Boys1 die aangevuld met een aantal gastspelers uit HC Genk het beste van zichzelf gaven en een reeks puike wedstrijden speelden.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio