© Bram Vansteenkiste

Berk en Breem brengt de klassieker 'And then there were none'

Het Koninklijk Toneelgezelschap Berk en Breem uit Hechtel-Eksel brengt met 'And then there were none', een echte klassieker. Het stuk is een vertaling van het gelijknamige boek van Agatha Christie. Tien gasten, één moordenaar en niemand is onschuldig. Een superspannend stuk, en door de strakke regie een plezier om naar te kijken.

Bram Vansteenkiste

Tien mensen zijn uitgenodigd op een afgelegen eiland. Niemand kent elkaar en plots komen geheimen uit ieders duister verleden naar boven. Als één van hen vermoord wordt, is plots iedereen verdacht. Is er een moordenaar in hun midden? En wie is het volgend slachtoffer? Kortom: de mol, maar dan anno jaren dertig.

Voorzitter Bram Vansteenkiste, die zelf ook op de planken staat, is bijzonder blij met deze productie. “Het is een klassieker die zich afspeelt in de boeiende jaren dertig. De decors en kledij alleen al maken het een plezier om naar te kijken naar het stuk. Regisseur Jan-Willem Van Hoof heeft er een bijzonder knappe versie van gemaakt. Ik ben vooral blij dat we met dit stuk opnieuw investeren in een kwalitatief toneelstuk. Het hoeft niet altijd komisch te zijn om de mensen een leuke avond te bezorgen. Dat bewijzen we met deze spannende whodunit”, benadrukt de voorzitter.

Jan-Willem Van Hoof is met deze productie niet aan zijn proefstuk toe. “Het is en blijft een spannend stuk dat gedragen wordt door het verleden en psychologie van de personages. Dit zijn mensen van vlees en bloed, met kleine kantjes en grote geheimen. Ik heb een fascinatie voor die kleine kanten én voor een goede whodunit. Een combinatie die je zelden zo subliem tegenkomt als in 'And then there were none'. Dit is volgens mij een van de beste stukken die Agatha Christie schreef.”

De opvoeringen vinden plaats in de formule van een theatercafé in De Geer (Overpelterbaan 14, Hechtel-Eksel).

Speeldate: zaterdag 23 november 2019 om 20.15 uur, zondag 24 november 2019 om 19.15 uur, vrijdag 29 november 2019 om 20.15 uur, zaterdag 30 november 2019 om 20.15 uur, zondag 1 december 2019 om 14.15 uur.

Meer info of online kaartenverkoop: www.berkenbreem.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio