Geslaagde opening van Renovisie krijgt Trudo op bezoek

Print
Sint-Truiden - Onder massale belangstelling werd vrijdagavond 15 november in het cultuurcentrum De Bogaard Renovisie19 plechtig geopend, het 23ste salon van Renovat-foto vzw. Tijdens de opening werd de reeks ‘Tru in Space’ voorsteld, en die werd gesmaakt door het publiek.

Onder de 350 genodigden bevonden zich afgevaardigden van vele organisaties uit de culturele wereld. Vertegenwoordigers van meerdere Limburgse, maar ook Vlaamse fotokringen waren aanwezig.

Achille Duchateau, voorzitter van Renovat, vestigde tijdens zijn welkomstwoord de aandacht op de werken van de gastexposanten en de werken van de clubleden, waaronder meerdere grootformaatfoto’s. Uniek in de tentoonstellingsruimte is een foto van 2.60 x 1.60 meter die de aandacht van het publiek trekt. Na het woord van de voorzitter kreeg schepen van Cultuur Jurgen Reniers het woord als gastspreker. Ook de gekende Truienaar Christophe Elen was aanwezig in het personage van Trudo, die na zijn optreden de tentoonstelling voor geopend verklaarde. Dit alles werd opgefleurd met een vleugje muziek, gebracht door Stephan Elen van easyline. 

‘Tru in Space’, een reeks gemaakt in het kader van de zevenjaarlijkse Trudofeesten, werd onthaald met een hartelijk applaus. Deze actuele reeks waarin Trudo van zijn paal komt, wordt in het Truiens dialect gebracht. Het 23ste salon van Renovat-foto was weer een voltreffer met meer dan 200 prachtige foto’s en een spectaculaire showprojectie. Kwaliteit is troef bij Renovat.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio