Hartverscheurende beelden van verschroeide koala gaan de wereld rond

Deze koala werd afgelopen week ontdekt in een Australisch nationaal park in New South Wales dat compleet werd verwoest door zware bosbranden. Het dier was volledig uitgedroogd en liep brandwonden op aan het gezicht, de poten en aan zijn lijfje. Zijn redder gaf het te drinken voor hij het zachtjes in een deken wikkelde om naar een dierenziekenhuis te brengen, waar de koala Kate werd gedoopt. Het buideldier herstelt daar nu in het brandwondencentrum.

pjv

LEES OOK. Hasselaar in Sydney: “Donkere rook boven de stad, maar leven verloopt normaal”

Australiër Darrel filmde de reddingsactie van de koala en deelde de beelden met Koala Hospital Port Macquarie, het ziekenhuis waar ‘Kate’ nu wordt verzorgd. “Hij deed er goed aan door haar voorzichtig op te pakken met een groot deken”, klinkt het. De video van de koala werden intussen al talloze keren bekeken en gedeeld sinds ze woensdag op Facebook verschenen.

Australië wordt sinds vrijdag geteisterd door zware bosbranden. Er zijn zeker al vier doden gevallen. Hulpverleners vrezen dat dit bosbrandenseizoen mogelijk een van de ergste wordt die het land ooit heeft gekend.

Meer over Australië

Aangeboden door onze partners