45 jaar Klub Musette

Print

Foto: Patrick Vanhollebeke

Stokkem

Dilsen-Stokkem - Dit jaar bestaat accordeonclub Klub Musette, onder leiding van Peter Weda, 45 jaar. Deze bijzondere verjaardag werd gevierd in het weekend van 9 en 10 november. Op zaterdagavond luisterden ze de eucharistieviering in de parochiekerk van Stokkem op. Zondagnamiddag was er een accordeonhappening waarbij naast Klub Musette zelf nog vier andere accordeonverenigingen optraden.

Het feestweekend werd ingezet met de opluistering van de eucharistieviering in de mooie parochiekerk van Stokkem. Het was geen gewone eucharistieviering, maar er was ook de keizerinstallatie van de Koninklijke Schutterij St-Elisabeth. Dit maakte het geheel nog mooier.
Na de dienst werden de feestelijkheden verdergezet tijdens een heerlijk diner bij Jacky waarbij onder de aandacht werd gebracht dat het 50-jarig bestaan snel dichterbij komt en het volgende aandachtspunt wordt.
Op zondag stond de accordeon centraal tijdens de accordeonhappening. Vier accordeonverenigingen brachten de mooiste accordeonnummers en konden rekenen op een continue, massale belangstelling. Vervolgens was het de beurt aan Klub Musette zelf, die een aangepast repertoire ten gehore bracht met heel wat nieuwe nummers, geschreven door Peter Weda zelf.
Om de happening af te sluiten, was er nog een optreden van Duo Whenever. Dat was een schot in de roos, er werd volop gedanst en meegezongen. Tot spijt van vele fans kwam ook aan dit optreden een eind en kon Klub Musette terugblikken op een geslaagd verjaardagsweekend


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio