Pieter Brueghelkinderen nodigen opa’s en oma’s uit

Print

Foto: Basisschool Pieter Brueghel

Grote-Brogel

Peer - De Pieter Brueghelschool van Erpekom en Grote-Brogel organiseerde op 7 november een grootouderdag in het teken van Rode Neuzen.

Met meer dan 470 grootouders en 275 kinderen trokken ze op deze herfstdag op pad. De kleuters wandelden naar het bos van de fit-o-meter. Daar volgende elke groep een vooraf uitgestippelde route. Tijdens de tocht werden de kleuters en grootouders uitgedaagd om verschillende opdrachten uit te voeren in het thema van het aloude tv-programma Fabeltjeskrant. Bij het goed uitvoeren van de verschillende opdrachten werden de kleuters en grootouders getrakteerd op een leuke verrassing.

De kinderen van het lager onderwijs trokken door het dorp. Zij werkten met het werk van Pieter Brueghel ‘Nederlandse Spreekwoorden’. Het olieverfschilderij uit 1559 toont ten minste 125 Nederlandstalige spreekwoorden en gezegdes die destijds gangbaar waren. Sommige worden nog altijd gebruikt. Terug op school mochten de grootouders genieten van een lekkere tas rode-neuzen-soep met balletjes geserveerd door de Ouderraad en enkele vrijwilligers.

We danken de Gemachtigde Opzichters voor het veilige verloop maar ook dankjewel voor de gulle bijdrage die de grootouders ons schonken. Dit komt de werking rond weerbaarheid op onze school ten goede. Dit was weer een van de vele activiteiten die onze school organiseert voor groot en klein. Ben jij een mama of papa die eens wil kennismaken met de werking van onze school specifiek in Erpekom? Je bent er van harte welkom op 4 december tussen 10.30 en 12.00 uur!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio