Musical F-Act Bocholt live bij Amateur Musical Awards Rotterdam

Print
Pelt - Musical F-Act is een vereniging die gelooft in leren door te doen. In februari brachten ze het stuk Pippin ter ere van hun tienjarige bestaan. Leden van alle acht locaties namen deel aan deze productie. Met succes zo blijkt uit de drie binnengehaalde nominaties. De komediemusical werd genomineerd voor Beste Mannelijke Bijrol door Jelle Thielemans (Kleine Brogel), Beste Vrouwelijke Hoofdrol door Fleur Renes (Bocholt) en Beste Poster. Op 18 november 2019 zullen de awards uitgereikt worden.

Amateur Musical Awards

De Amateur Musical Awards worden sinds 2014 uitgereikt aan acteurs en actrices die in een Nederlandse amateur musical spelen. Daarnaast zijn er beloningen voor Beste Tekst, Muziek, Bewerking en Regie.

Uitreiking

De uitreiking van de Amateur Musical Awards zal dit jaar plaatsvinden tijdens een gala-avond in Rotterdam. Op 18 november 2019 komen alle genomineerden samen in het Nieuwe Luxor Theater om daar een gedeelte uit hun stuk op te voeren. Voor alle geïnteresseerden zal er een livestream zijn op hun YouTubekanaal. Daarnaast kunt u op verschillende sociale media, zoals Facebook of via de link op de website van Musical F-Act, de uitreiking volgen.

Verloop van de avond

Jelle Thielemans zal opnieuw in de huid van Karel de Grote kruipen en Fleur Renes zal de rol van Leading Player vertolken. Samen met het Grand Circle Orchestra zullen zij mede zorgen voor een interessante avond. Er zullen veel bekenden en fans aanwezig zijn.

Voorselecties

In september werden er uit ruim 80 genomineerden 25 geselecteerd. Musical F-Act Bocholt had zes nominaties verworven waarvan er drie werkelijkheid zijn geworden, namelijk: Beste Mannelijke Bijrol door Jelle Thielemans en Beste Vrouwelijke Hoofdrol door Fleur Renes in de categorie komediemusical en Beste Poster. De andere drie nominaties waren voor Beste Musical, Beste Ensemble en nogmaals Beste Mannelijke Bijrol. “De nominaties zijn voor ons al een overwinning op zich”, aldus regisseur Vincent Renes.

Musical F-Act

De vereniging telt vandaag acht locaties met meer dan 300 leden. Dit jaar nemen ze de producties Legally Blond, Urinetown, De terugkeer van de Nanny, Het geheim van de Torenkruiers en Bubblegum onder hun vleugels. De producties zullen verspreid worden onder de verschillende locaties: Bocholt, Arendonk, Oudsbergen, Pelt, Velm, Zonhoven, Reusel en Boxtel.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio