[COLUMN] Werken loont

Print

Hasselt-Centrum

Hasselt - Chretien Paesen schrijft een column over het dagelijkse leven in Hasselt.

Er wordt hard gewerkt in Hasselt. Niemand gaat dat ontkennen en al zeker de automobilist niet. Het gefoeter en getoeter is niet van de lucht de laatste tijd. Op meerdere plaatsen op de Groene Boulevard maar ook op de R71 – de grote ring – rijden sommigen schijnbaar op de tast in de hoop toch nog in de goede richting voortgedreven te worden.

Voor velen is de vloed aan ijver teveel om in één keer te slikken maar voor anderen is het maar goed dat het een korte pijn is. We laten het in het midden. Het enige waar ik mij zorgen over maak is de uitvoering van de ondertunneling van het kruispunt Universiteitslaan - R71. Daar zijn, zoals het een fietsvriendelijke stad betaamt, fietstunnels voorzien. Er bleek echter een probleempje te zijn met de hoogtemeters waar een tunnel te hoog en de ander te laag lag. Het spelletje ‘Hoger-Lager’ kon door niemand gewonnen worden en dus moeten ze allebei worden aangepast. ’t Is te hopen dat hun kompas wél goed werkt anders liggen ze straks nog in de verkeerde richting en fietsen we in rondjes.

De werken aan het sas van Godsheide zijn voltooid, proper en netjes. De burgemeester en één schepen hielden zelf het lint vast dat ze mochten knippen. Dranghekkens waren overbodig want buiten deze twee notabelen was er geen kat te bespeuren. Ik had van onze Hasselaren en zeker die van Godske meer enthousiasme verwacht.

Over de werken aan en rond de Grote Markt wil ik het niet hebben. De mensen zagen er al genoeg over. De compleet gesloten file van een paar weken geleden op de kleine ring daarentegen kreeg mijn volle aandacht. Nergens was er een begin of einde te bespeuren. De kring was rond en gesloten en iedereen stond stil. De politie heeft een opening moeten forceren anders stonden ze daar nu nog. Hoe die agenten daar geraakt zijn mag Joost weten maar ze hebben het opgelost: ze joegen iedereen met druk armgezwaai de Kempische Steenweg op, het ijle tegemoet. Er zijn nog nooit eerder zoveel middelvingers omhoog gegaan beweren kwatongen.

Maar laten we ons troosten: ooit komt alles goed. Dan rijden we terug met de tram zoals 80 jaar geleden, is de Grote Markt één grote Place m’as tu vu, rijden er geen vervuilende auto’s meer in Hasselt en in de binnenstad zijn flanerende shoppers de baas. Als er nog winkels zijn.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio