© Jack Karsmakers

Esperanza Pelt U16 is kampioen

Met nog 2 wedstrijden te spelen, zijn de interprovinciale spelers van de U16 (15 jarigen) van Esperanza Pelt al kampioen in hun reeks. Na 9 matchen op een rij te winnen, was een gelijkspel in en tegen Hasselt voldoende om zich kampioen te mogen noemen. In een interprovinciale reeks spelen een achttal ploegen waarna in december een eindstand wordt opgemaakt om in januari in een nieuwe reeks met de sterkste ploegen te starten.

Jack Karsmakers

U16-Interprovinciaal:Vlnr staand: Davy Rabijns, Kevin Vlassaks, Peter Rogiers, Enes Korkmaz, Driekes Meert, Nick Fraats, Tijs Renckens, Andreas Drieskens, Mathias Boons, Liam Bergmans, Enock Mola, Lars Knevels, Juul Palmans en trainer Patrick HuysmansVlnr knielend: Jens De Jong, Joren Fransen, Simon Meus, Mathias Rabijns en Martijn Vervloet.Liggend: Arno RogiersOntbreekt op deze foto wegens blessure: Lars Craps

Omdat het een speciale match was, hadden de ouders voor een bus gezorgd en zo vertrok de ploeg gezamenlijk Hasselt. De match in Hasselt was er een die vooral dankzij een voorbeeldige inzet het benodigde resultaat opleverde; immers de spanning en stress stond bij sommige van onze spelers goed voetbal in de weg.In het kleedlokaal was het volgens ingewijden deze keer wel heel erg stil…..Dat was wel gemakkelijk voor de coach; kan hij zijn tactisch praatje rustig doen. In ieder geval klopte dat plaatje wel, want hoewel Hasselt wat sterker begon, was het toch onze ploeg die met een vlijmscherpe counter de mooiste goal van de match maakte. Na een enkel stationnetje op eigen helft ging de bal naar Tibo die Enock bediende en die vervolgens Juul perfect aanspeelde. Juul bedacht zich niet en schoot met een harde knal de bal buiten bereik van de keeper in de linkerbovenhoek: 0 – 1.Hasselt herstelde qua spel het evenwicht, maar kwam niet tot kansen, vooral omdat we een sterk spelende achterhoede hadden die vooralsnog geen krimp gaf.Het waren ‘de onzen’ die wel goed reageerden. Hasselt stond qua verdediging wel heel erg hoog en de dieptepass op Enock was uitstekend en hij bracht zo de stand op 0 – 2.Hasselt liet dat toch niet zo maar gebeuren en schroefde het tempo op. Wij konden niet altijd even goed volgen, verloren te vaak de bal aan een sterk storend Hasselt en zo werd de druk te groot. Hasselt maakte eerst 1-2, vervolgens 2-2 om uiteindelijk zelfs 3 – 2 te scoren. Maar nadat trainer Patrick wat omzettingen had gedaan, kwamen we weer beter in de match en 10’ voor tijd was het gelegenheidsvoorspeler Arno die de 3 – 3 binnen trapte. Dat was wat zuur voor Hasselt en de sfeer die tot nu toe best goed was, verbitterde even. Tibo had het daar wat moeilijk mee en liep – echt wel onnodig – tegen zijn 2de gele kaart op, dus rood en zo waren we nog met 10. Maar we hielden stand en het laatste fluitsignaal van een goed leidende scheidsrechter luidde de start van een kampioenenfeest in.Een dik verdiend kampioenschap. Want als je 9 keer na mekaar wint en dan tegen de 2e een gelijkspel uit de brand sleept, is dat een geweldig resultaat.De ontlading bij de spelers was groot, maar eigenlijk net zo groot bij de meegereisde toeschouwers. Ook voor hen was het een spannende wedstrijd en ook zij waren erg blij met dit mooie resultaat van hun zonen, of hun echtgenoten als trainer of afgevaardigden.Want ook daar gaan onze felicitaties naar toe, naar de afgevaardigden die er telkens weer voor zorgen dat alles rondom de match goed geregeld is. En vooral naar trainer Patrick Huysmans die van deze groep een hecht en vooral goed en met veel inzet voetballend team maakte. Was het team vorig seizoen vooral vanwege kwetsuren en groeiproblemen, een qua resultaten matig team, dit seizoen groeiden ze boven zichzelf uit en konden zo een knappe prestatie neerzetten.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio