© Wim Kempenaers

Annelien Coorevits heeft het moeilijk na breuk met voetballer Olivier Deschacht

Annelien Coorevits (32) heeft in een openhartig gesprek uitgelegd hoe de breuk met voetballer Olivier Deschacht (38) nog stevig nazindert. Tijdens het radioprogramma ‘De Rotonde’ vertelt ze hoe haar sprookjeshuwelijk na een relatie van 14 jaar en een huwelijk van 2 jaar deze zomer plots in duigen viel. “Ik kan mij niet inbeelden dat er iemand anders komt. Ik kan mij dat oprecht niet inbeelden”, zegt ze.

mrra

© IF

De ‘Temptation island’-presentatrice heeft naar eigen zeggen steeds een ‘romantische’ ingesteldheid gehad. “Als jonge meisjes mochten mijn zussen en ik niet zo vaak uitgaan en dus keken we heel veel naar films, Disneyfilms. Daar zie je dat sprookjesachtige beeld van de prins op het witte paard. Ik heb daar altijd wel een beetje van gedroomd. En trouwen, daar keek ik echt naar uit.”

Dat droombeeld vond ze in Olivier. “Onze trouwdag was echt de mooiste dag van mijn leven, oprecht, na dag van de geboorte van mijn kinderen natuurlijk”, zegt de voormalige Miss België. Ze geloofde er oprecht in dat ze oud zou worden met Olivier, die nu voetbalt bij Zulte Waregem. “Als ik oudere mensen hand in hand op straat zie lopen, word ik overspoeld door een heel warm gevoel en denk ik: ‘Zo wil ik ook worden’. Ik heb dat ook altijd voor ogen gehad.”

Onzekerheid

Maar het heeft niet mogen zijn. “Als je kiest voor iemand, dan moet je ervoor gaan. Het is nu anders uitgedraaid”, zegt ze. “De beslissing om uit elkaar te gaan is ook niet op één, twee, drie genomen. Het is wikken en wegen, veel praten ook. Want ik had echt nooit gedacht dat we in deze positie zouden zitten. Maar er gebeuren dingen. Je wordt ouder en beseft dat je jezelf niet mag verloochenen, niet mag verliezen. In een gezonde relatie sta je alle twee naast elkaar en je vult elkaar perfect aan. Dat deden wij ook. Maar door het leven gebeuren er dingen en groei je uit elkaar.”

Maar de gevoelens voor haar ex is ze nog niet kwijt. “Ik zie ons nog altijd als een gezin. Ik ben heel beschermend, ook nu nog, tegenover hem. Het is nog altijd de papa van mijn kinderen en ik zie hem nog altijd graag. Dat gaat nooit veranderen. Hij blijft één van de belangrijkste mannen van mijn leven. We komen nog altijd goed overeen en ik kan alleen maar hopen dat dat zo blijft.” Maar dat maakt het niet per se gemakkelijker. “Ik zit in een donkere kamer.”

© Photo News