© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Chiro serveert heerlijke mosselen

Heerlijk waren ze weer, die mosselen van de chirojongens en -meisjes van Boxbergheide. Dat vonden ook de meer dan 800 aanwezigen die daarmee ook de groepskas kwamen spekken.

Jef Gabriels

Dit jaar vierden de chirojongens van Boxbergheide hun zestigste verjaardag en binnenkort vieren ook de meisjes. Gedurende al die jaren zorgden jongvolwassenen ervoor dat duizenden kinderen elke zondagnamiddag een geweldige spelnamiddag beleefden met pleinspelen, zangstondes, bosspelen of avontuurlijke tochten. Ze organiseren ook elk jaar een of meerdere lange weekends en een bivak tussen 21 en 31 juli. In 2020 gaan de jongens naar Dendermonde en de meisjes naar Hamont-Achel.

Dat kost natuurlijk allemaal geld en omdat de leiding de bijdrage van de kinderen bescheiden wil houden organiseert ze elk jaar enkele activiteiten die geld opbrengen. Het mosselfestijn is daarvan wel het belangrijkste en dat al meer dan veertig jaar. De laatste decennia vindt dat plaats in zaal De Schalm die telkens afgeladen vol zit voor deze gezamenlijke organisatie van de jongens en de meisjeschiro.Terwijl Dirk de mosselenkook organiseert - dat is in Boxberg een mannenzaak - en leiding en oudleiding voor de bediening zorgt, begroeten volwassenbegeleidster Inez en haar voorgangster Els de bezoekers. Het is een drukte als in een heksenketel maar het verloopt allemaal ongelooflijk vlot. Wie nog geen plaats vindt in de zaal is welkom in het mosselcafé - het naastliggende lokaal van de chiromeisjes - en wordt daar op het plasmascherm opgeroepen als er plaatsen vrij zijn.

Tussen de drukte door weten de dames te vertellen dat de inschrijving van de leden ook dit jaar weer goed loopt. Bij de jongens zijn er al meer dan 70 ingeschreven en de meisjes rondden reeds de kaap van de honderd. Chiro Boxbergheide mag dan al meer dan zestig jaar oud zijn, maar is nog altijd meer dan springlevend.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio