11.11.11-.actie in volle gang

Print
Genk - Vrijdagavond werd in de Genkse bibliotheek het officiële startschot gegeven voor de 11.11.11.-actie van dit jaar. De belangstelling was groot.

In feite ging de actie reeds op 1 november van start aan de begraafplaatsen met de eerste inzamelacties. De Genkse 11.11.11.-acties sluiten nauw aan bij de nationale actie die focust op 'changemakers', mensen die de wereld veranderen en verbeteren. Ook Genk heeft zijn plaatselijke 'helden' die ergens in de wereld - en dan vooral in het Zuiden - daartoe een bijdrage leverden.

De officiële kick-off werd gegeven tijdens de opening van de tweedehandsboekenbeurs in de bibliotheek, met muzikale begeleiding door het duo Daniel en Femke. Tijdens haar openingswoord vertelde schepen Nagels dat er vorig jaar op deze beurs niet minder dan 7.000 boeken, cd's en strips verkocht werden. De opbrengst gaat volledig naar 11.11.11. Ook dit jaar zijn er massaal veel boeken zodat er flink kan gekocht worden voor géén geld, en het aantal van vorig jaar mogelijk zelfs kan overtroffen worden.
Op hetzelfde ogenblik vond in het stedelijk een zwemmarathon plaats van precies elf uur, eveneens in het kader van de actie. De deelnameprijs van vijf euro zorgde voor heel wat inkomsten. Zaterdag waren de grootwarenhuizen aan de beurt en op 11 november moe(s)t je in zaal Kempengalm in Zwartberg zijn voor een Croque 11.

Terug naar de bib. Daar kan je tot en met 15 november elke weekdag gratis terecht van 10.00 tot 19.00 (op zaterdag tot 16.00) om in zaal De Ontdekking in de lange rijen boeken te snuisteren, van romans en reisgidsen tot strips en cd's. Ze zijn allemaal te koop voor één euro. De boeken werden geschonken door de bibliotheek uit haar vroegere collecties, maar ook tal van vrijwilligers brachten boeken aan.
De actie wordt op vrijdag 22 november afgesloten met een 11.11.11.-kwis in zaal Flééketaer op de Bret.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio