Gevarieerde internationale expo bij Global Art

Print
Tongeren - Schilderijen, tekeningen, fashion, glaskunst , composiet en keramiek zorgen samen voor een harmonieuse internationale expo in hartje Tongeren. Open iedere donderdagvoormiddag, zaterdagnamiddag en zondagvoormiddag.

Chris Caanen toont zijn waardering voor Dali en Magritte, maar ook de kleine Nemo mag niet ontbreken in zijn schilderijen.
Pauline Luiten brengt grote versies van haar tekeningen, die getuigen van een uitgesproken eigenheid. Woorden vullen haar tekeningen aan en zorgen voor een prachtige harmonie. Kunst met een boodschap, diepliggende emoties die Pauline mooi weet te verwoorden in beeld.
Meer indringende werken vind je bij de sterke potloodtekeningen van Joyce Koomans. Na jarenlang als terapeute gewerkt te hebben voor onderdrukte vrouwen, is Joyce als het ware via haar kunst nu de spreekbuis geworden voor die vrouwen die terugvechten en je alzo recht in de ogen durven kijken.
Wie van kleur en abstractie houdt, zal zeker zijn gading vinden bij de doeken van Inge Huybrechts. Inge toont in warme tinten geabstraheeerde landschappen, werk waarbij de verf van het doek spat. Ook bij Jean-Louis Vandecauter vind je liefde voor kleur terug. Jean-Louis neemt ons mee op weg naar school of naar een verlaten huisje, waar vaak in dikke lagen verf de diepte van het werk benadrukt wordt.
Ook dit jaar wordt er bij Global Art aandacht gegeven aan ambachtelijke fashion, zo toont Ingrid Briers haar gehaakte omslagdoeken en vestjes in prachtige tinten.
Passie voor tekenen , nooit stilzitten en ontdekken, dat zien we terug in het werk van Rohnny Massin. Rohnny toont op kleiner formaat zeer gedetailleerd pastelpotloodtekeningen op een zwarte achtergrond. Dit vergt een doorgedreven kunde, daar gommen quasi onmogelijk is op het zwarte papier en correcties alzo moeizamer zijn . Maar Rohnny laat zogezegde fouten toe, een mens is een mens en toch heeft het geheel een perfecte uitstraling. Thematiek vindt Rohnny vooral in de mens .
Frêle meisjesportretten, verfijnd afgewerkt in olieverf zie je in de schilderijenvan Lucien Thunus. Hiernaast brengt Lucien Thunus ook een vijfluik met Pierrot in de hoofdrol. Wie aandachtig kijkt, vindt in ieder schilderij een vogeltje terug, de constante in Lucien zijn werk.
Stadsgezichten vinden we in het werk van Theo Cloes, waarbij Tongeren , de eerste stad, de hoofdrol krijgt. Een zicht op de moerenpoort of de basiliek , Theo weet op een moderne manier natuurgetrouw het stadsleven tot leven te brengen in olieverf op doek.
Kleurrijke schilderijen van dier en mens worden gepresenteerd door Marijke Cloes, een kat die geduldg wacht, een meisje dat flirt of een karper die zijn weg verder zwemt.
Marianne Lomme en Kathy Eeckhout zorgen voor de werken in keramiek tijdens de maand november. Bij Marianne spelen vogelachtigen met menselijke trekjes vaak de hoofdrol, waarbij de kleur blauw overheerst. Marianne weet een zeker speelsheid in haar beelden te leggen, waardoor er zelfs een zekere frivoliteit ontstaat in haar prachtige werken. Kathy brengt boekenzitters, de scheepsvluchtelingen maar ook luchtige roosjes.
In permanentie is er tenslotte nog de glaskunst van Glassart Petrico , alsook de slakken van Roland Menten. Dit alles in de exporuimte van Global Art in de Maastrichterstraat 40 in Tongeren . Meer info : globalart@telenet.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio