Vakantie

Dit zijn de goedkoopste skigebieden in de Alpen

Print
Dit zijn de goedkoopste skigebieden in de Alpen

Foto: Shutterstock

Plan je een wintersportvakantie in? Holidu, een zoekmachine voor vakantiehuizen, heeft de prijzen van 287 skigebieden in de Alpen vergeleken en de goedkoopste van Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk opgelijst. Hun conclusie? In Frankrijk zijn de skigebieden het goedkoopst.

Holidu onthult de goedkoopste skigebieden in de Alpen. Hiervoor heeft de zoekmachine de gemiddelde prijs per persoon, per dag, zowel in het hoogseizoen als het laagseizoen voor een skipas én een accommodatie berekend. De duurste skigebieden van de Alpen bevinden zich in Zwitserland: Zermatt (182,25 euro), Corvatsch-Furtschellas (175,90 euro) en Eggli/La Videmanette (175,10 euro). Het allergoedkoopste skigebied ligt dan weer in Oekraïne, meer bepaald Bukovel (35,93 euro).

Wij lijsten telkens de twee goedkoopste bestemmingen van Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk op.

1. Thollon les Mémises - Frankrijk

Dit Franse skigebied ligt op een hoogte van 760 meter, dat tot 1975 meter stijgt. Het gebied is 50 kilometer groot, met hoofdzakelijk rode pistes en één zwarte, waardoor het uitermate geschikt is voor families en beginners. De kostprijs voor een skipas en accommodatie komt neer op 41,25 euro/dag.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thollon Les Memises (@thollonlesmemises) on

2. Hirmentaz/Les Habères - Frankrijk

Opnieuw is dit skigebied een aanrader voor families en beginners. Het skigebied, met een grootte van 50 kilometer, start net iets hoger op 923 meter, dat tot 1610 meter stijgt. Het grootste gedeelte van de skipistes van het skigebied zijn blauw, met nog een snowpark en een boardercross voor de avonturiers erbovenop. De kostprijs voor een skipas en accommodatie komt neer op 43,59 euro/dag.

3. Riserva Bianca/Limone Piemonte - Italië

De goedkoopste wintersportbestemming van Italië is zo’n 80 kilometer groot. Het ligt op een hoogte van 1046 tot 2060 meter, waardoor het eerder geschikt is voor wintersporters met een gemiddeld niveau. Het heeft daarentegen wel mooie, brede pistes. De kostprijs voor een skipas en accommodatie komt neer op 65,56 euro/dag.

4. Pragelato - Italië

De Olympische Winterspelen van Turijn vonden hier in 2006 plaats, waardoor Pragelato met 50 kilometer pistes nu verbonden is met aan ander skigebied, Via Lattea. Hierdoor kunnen skifanaten gebruikmaken van in totaal 400 kilometer pistes. De kostprijs voor een skipas en accommodatie komt neer op 67,54 euro/dag. Eerder geschikt voor wintersporters met een gemiddeld niveau.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scuola Nazionale Sci Pragelato (@scuolascipragelato) on

5. Nassfeld/Hermagor - Oostenrijk

Fans van après-ski richten hun blik natuurlijk op Oostenrijk. Dit skigebied, met 110 kilometer aan skipistes, reikt tot een hoogte van 2000 meter en is eveneens geschikt voor wintersporters met een gemiddeld niveau. De kostprijs voor een skipas en accommodatie komt neer op 74,78 euro/dag.

6. Großeck/Speiereck - Oostenrijk

Een skigebied voor beginners in Oostenrijk? Dat vind je hier. Dit skigebied is slechts 50 kilometer groot, maar de hoogte van de pistes varieert wel van 1100 tot 2400 meter. Hierdoor is het zelfs perfect voor wintersporters van alle niveaus. De kostprijs voor een skipas en accommodatie komt neer op 76,35 euro/dag.

7. Brigels/Waltensburg/Andiast - Zwitserland

Dit skigebied van 50 kilometer groot biedt heel wat mogelijkheden voor wintersporters: sleeën, snowtuben, sneeuwscooteren, wandelen over winterwandelpaden en skiën. De kostprijs voor een skipas en accommodatie komt neer op 79,07 euro/dag. Vooral geschikt voor wintersporters met een gemiddeld niveau.

8. Mythenregion - Zwitserland

Mythenregion is opnieuw zo’n 50 kilometer groot, met een hoogte van 1070 tot 1593 meter. Het is dan ook hoofdzakelijk geschikt voor wintersporters met een gemiddeld niveau. De kostprijs voor een skipas en accommodatie komt neer op 79,72 euro/dag.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mythenregion (@mythenregion) on

 

Niet te missen