Björn Houben wordt voor de tweede maal Limburgs kampioen

Print

Paal

Beringen - Björn Houben uit Paal is voor de tweede maal op rij Limburgs kampioen in het veld in categorie amateurs.

Björn Houben is een knaap van bijna twintig jaar. Zijn passie ligt bij het wielrennen. Hij is begonnen als tienjarige in de BMX-sport. Deze sport heeft hij gebruikt als springplank voor zijn verdere ontwikkeling naar het veldrijden. Drie jaar geleden maakte Björn Houben de overstap van BMX naar het veldrijden. Het was eerst kennismaken met de diverse parcoursen om zich het jaar nadien volledig te kunnen richten op zijn ontwikkeling in het veld.
Vorig jaar pakte hij voor de eerste maal in zijn carriere de titel van Limburgs kampioen in de categorie van de amateurs bij Cycling Vlaanderen. Hij wist ook twee overwinningen op zijn naam te schrijven.
Dat wou de LImburger dit jaar opnieuw doen. Op en rond de berg in Eversel mocht hij zijn titel van Limburgs kampioen verdedigen. Op een voortreffelijke manier wist hij de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Voor de tweede maal op rij pakte hij de titel van Limburgs kampioen.
Dat gaf hem zo een boost dat hij ook tot op heden al twee overwinningen op zijn naam mag schrijven.
De ambitiie van Björn Houben is om door te stoten naar de categorie van de beloften. Hij traint bijna elke dag en wordt goed opgevolgd door zijn persoonlijke trainers.
Bij DakService Cycling Team geloven ze in het talent van Björn en eze staan hem dan ook met raad en daad bij om zijn doelstellingen te behalen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio