© Photo News

Angelina Jolie poseert naakt en praat openhartig over haar scheiding

Angelina Jolie heeft in een interview uitgehaald naar haar ex-man Brad Pitt. Volgens de 44-jarige actrice zit ze door hem vast in de VS, terwijl ze graag naar een ander land zou verhuizen. Bij het interview hoort een fotoshoot waarvoor ze helemaal uit de kleren ging.

gjs

De wereld stopte even met draaien toen de in 2014 getrouwde Angelina Jolie en Brad Pitt amper twee jaar later uiteen gingen. Het einde van Brangelina, het powerkoppel uit Hollywood, sloeg in als een bom. Zeker omdat de twee zes kinderen hebben: Shiloh (13), de tweeling Vivienne en Knox (11) en de geadopteerde Maddox (18), Pax (15) en Zahara (14).

Hoederecht

Volgens de 44-jarige Jolie zijn de gevolgen van die relatiebreuk nog steeds voelbaar. Zo zou de Maleficent-ster wat graag de VS verlaten en verhuizen, maar door het gedeelde hoederecht over de kinderen kan ze dat niet. “Ik ga dat doen zodra mijn kinderen 18 jaar zijn. Nu moet ik me neerleggen bij waar hun vader wilt wonen”, zegt ze in een interview met het magazine Harper’s Bazaar.

Tijdens de onderhandelingen over de scheiding, die volgens meerdere bronnen afgerond zijn, deed Jolie er alles aan om de voogdij te krijgen over de jongste kinderen, maar Pitt vroeg bezoekrecht. Dat kreeg hij, en dus mogen ze niet in een ander land wonen.

Zichzelf gevonden

“Mijn kinderen weten wie ik echt ben”, zegt Jolie in het openhartige interview. “Ze hebben me geholpen om mezelf terug te vinden en te omarmen. Ze hebben veel meegemaakt. Ik heb geleerd van hun sterkte. Als ouders moedigen we onze kinderen aan om te aanvaarden wie ze zijn en te geloven in wat ze voelen, maar zij willen dat ook van ons.”

Naakt op de cover

Op de cover van het magazine prijkt Jolie poedelnaakt, met een doorzichtig doek dat over haar heen valt. In het interview heeft ze het over hoe ze vroeger op school niet populair was door haar punkuiterlijk en over hoe haar lichaam de voorbije jaren veranderd is.

“Mijn lichaam heeft veel meegemaakt het voorbije decennium, vooral de laatste vier jaar. Ik heb zowel zichtbare als onzichtbare littekens. De onzichtbare zijn moeilijker om mee om te gaan.”

© Harper’s Bazaar