Niels Destadsbader vertelt over gênante eerste keer: “De deur ging plots open”

Niels Destadsbader is een man die naar eigen zeggen rechtdoorzee gaat. Om die reden antwoordde hij zonder gêne over zijn gênante eerste keer in een interview met Humo.

adm

Destadsbader was naar 15 toen hij voor de eerste keer tussen de lakens dook. Memorabel was het niet. “De muziek stond pokkeluid”, vertelt hij aan Humo. “En door hoe we gepositioneerd waren, was ik de enige die zag dat de deur plots openging en er een gechoqueerd vrouwenhoofd verscheen, waarna de deur weer dichtging. ‘Cathérine’, zei ik, ‘ik vrees dat je moeder net is binnengekomen.’ Weg sfeer.”

De moeder van het meisje was niet op de hoogte van het feit dat haar dochter een vriendje had. Om het helemaal gênant te maken, was er volgens de zanger geen manier om het huis te verlaten zonder de ouders te kruisen. Tijdens een gesprek stelde de moeder zich voor als de ‘mama van Cathérine’. “We hebben elkaar al gezien”, antwoordde de zanger lacherig. De grap viel niet in goede aarde. “Zo zie jaar maar dat er zeker ook mensen zijn die me niet de ideale schoonzoon vinden.”

Een jaar geleden zat Niels Destadsbader bij zijn vader op de schoot in het Sportpaleis voor een emotioneel eerbetoon.