Andalusische inspiratie voor Stefan Brijs

Print
Genk - Terwijl Stefan Brijs in Vlaanderen rondtoert om zijn nieuwe en andermaal voortreffelijk geschreven roman 'Zonder liefde' voor te stellen, maakt zijn nieuwe thuis in het Zuid-Spaanse Andalusië zich klaar om hem bij zijn thuiskomst nieuwe inspiratie te bieden.

Op 10 en 11 november vind je Genkenaar Stefan Brijs op de Boekenbeurs waar hij boeken signeert en geïnterviewd wordt op het auteurspodium. Na zijn tournee door Vlaanderen zal hij echter zonder twijfel opnieuw zijn muze opzoeken in het Andalusische Loma León, waar hij met ongerept uitzicht en door niets of niemand gestoord zijn literaire toekomst verder vorm zal geven.
'Onze harten zijn zwerfhonden die nooit een thuis zullen vinden' is een van die prachtige zinnen uit zijn recente roman, maar het hart van Stefan vond vijf jaar geleden wel degelijk een thuis in het onooglijke gehucht Loma León - de Leeuwenheuvel? - in de bergen ten Oosten van Malaga, dat je zelfs met Google Maps niet zomaar vindt.

Hier schreef hij zijn 'Andalusisch logboek', impressies en belevenissen in de plaatselijke natuur en cultuur maar ook met de vinger aan de pols van het dagelijkse leven in dit mooie maar arme deel van Spanje. Hier kwam ook 'Zonder liefde' tot stand...
Of hij gekend is bij de plaatselijke bevolking? Niet bij de Brit die er een huisje kocht, van zijn 'home' zijn 'castle' maakte en die er leeft op een lapje 'Engeland' in Spanje, wél bij de plaatselijke bevolking.
José, een jongeman - Yo hablo espanol y algo de inglès' - die z'n afval naar het lokale minicontainerpark komt brengen kent wel degelijk 'el escritor belga'. Natuurlijk, we kennen hem hier allemaal, momenteel is hij er niet, hij is naar België.
Maar het huis van Stefan weet hij precies liggen: daar op de heuvel. Met uitzicht op oude en jonge olijfgaarden, met de blauwe hemel en de bruine aarde als gezel, waar je zelfs in de winter geen verwarming nodig hebt, maar waar de inspiratie voor het oprapen ligt...


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio