Topvrouw GO! stelt twee nieuwe schooldirecteurs voor

Print
Topvrouw GO! stelt twee nieuwe schooldirecteurs voor

Foto: Jacky Langers

Genk - Voor een publiek van enthousiaste en geëngageerde schoolleiders stelde afgevaardigd bestuurder Raymonda Verdyck (foto, midden) voor scholengroep 14 Maasland de toekomstplannen 2020-2030 voor van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. En meteen verwelkomde ze twee nieuwe directeurs secundair onderwijs in Genk, Natacha Peeters in de Middenschool (Campus Atheneum) en Anne Pouls in het BUSO (Campus De Richter).

Het GO! ziet de toekomst ambitieus tegemoet. Het wil in onze scholen mensen samenbrengen in leergemeenschappen om hun ontwikkeling te delen met elkaar. Daarbinnen krijgt elke lerende MAXimaal kansen , wordt gestimuleerd en geraakt daardoor gemotiveerd om zichzelf te ontwikkelen. Op maat van eenieder, maar met de nadruk op begeleiding. Welbevinden én leerwinst zijn hierbij de sleutelwoorden. De lat uitdagend hoog voor elke leerling of cursist! De ambitie is om iedere lerende een digitaal ondersteund gepersonaliseerd leertraject te bieden op maat van zijn talenten en uitdagingen. Dat wakkert leergierigheid aan en maakt hem/haar zelfsturender en gelukkiger, en laat hem/haar excelleren. GO-leraren, -schoolbesturen, -scholen, -medewerkers hebben het engagement aangegaan kritisch te zijn voor zichzelf en willen continu verbeteren.

Mevrouw Yvette Bambust leidde jaren de Middenschool van Campus Genk en is nu toe aan een welverdiend pensioen. Ze vormde de Middenschool om tot een innovatieve school van: een leerplek met instructieruimtes én uitnodigende leerpleinen. Dit project als directeur MAXimaal met het team verder uitbouwen was dan ook de uitdaging waarvoor haar opvolgster mevrouw Natacha Peeters (foto,rechts) zich 100 % wil engageren om dat waar te maken. Dit materieel mogelijk maken met bv. uitnodigende leermaterialen en intensief gebruik van ICT, maar ook het prikkelen van de natuurlijke nieuwsgieringheid van leerlingen, het stimuleren van een enthousiaste leerhouding en talenten ontdekken en stimuleren zijn middelen om voor de leerlingen MAXimale leerwinst te boeken.Dat wil ze als nieuwe teamleider realiseren.

Ook in de school voor Buitengewoon Secundair Onderwijs ging de directeur, mevrouw Mia Colla met pensioen, die na jarenlange inzet de school leidde en tot een begrip maakte in de regio. Ze wordt opgevolgd door mevrouw Anne Pouls (foto, links) die samen met haar bezield team de MAX wil bereiken.Ze zal erover waken dat elke leerling zich kan ontplooien tot de volwassene van morgen, die zich ook op professioneel gebied waar kan maken in de maatschappij. Waarbij ze 'welbevinden' en 'persoonlijke groei' hoog in het vaandel zal dragen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio