Mode

De lederen kokerrok is de favoriet van de vrouwelijke royals

Print
De lederen kokerrok is de favoriet van de vrouwelijke royals

Foto: Photo News

Een zedige, lederen kokerrok die tot net onder de knieën valt. Dat is het favoriete kledingstuk van vrouwelijke royals die graag trendy, doch fatsoenlijk voor de dag willen komen. Zo werden Meghan Markle, kroonprinses Mary van Denemarken en koningin Letizia uit Spanje er al in gespot.

De strenge kledingetiquette voor vrouwelijke royals is de laatste jaren flink versoepeld, waardoor ook zij al wat hipper en gewaagder voor de dag durven te komen. De lederen kokerrok blijkt daarom deze herfst steevast zijn plaatsje in de kleerkast van heel wat hertoginnen, prinsessen en koninginnen veroverd te hebben.

De Spaanse koningin Letizia pakte een rode, lederen kokerrok in haar reiskoffer in voor haar staatsbezoek aan Zuid-Korea eind oktober. Ze werkte haar outfit af met een elegant, wit hemd met pofmouwen en kanten details en rode, laklederen pumps.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ????Spanish Royal Family???? (@spanish.royals) on

Prinses Mary van Denemarken koos enkele dagen geleden nog voor een sobere, zwarte kokerrok die ze matchte met een kleurrijk bovenstuk met bloemenprint en zwarte pumps.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) on

De Britse hertogin Meghan Markle kan gerust de koploper van deze trend zijn. Zij droeg tot twee keer toe een lederen kokerrok, één keer in het groen en een keer in het rood, op verschilllende evenementen. Telkens koos ze voor een monochrome look, waarbij de kleur van haar bovenstuk en haar rokje overstemde.

Niet te missen