© Photo News

Goffin sluit 2019 niet in top tien af: “Balans blijft wel positief”

David Goffin (ATP 14) is er woensdag op het ATP Masters 1000-toernooi van Paris-Bercy niet in geslaagd om zijn waterkans op deelname aan de ATP Finales, de Masters in Londen, te grijpen. Voor de achtste keer in negen onderlinge duels moest hij zijn meerdere erkennen in de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 27). De 28-jarige Luikenaar zal in 2019 dus niet meer in de top tien van de wereldranglijst geraken.

Maarten Delvaux

Goffin zal hoogstens op een elfde plaats eindigen in het ATP-klassement, na één schamele zege tijdens zijn laatste drie toernooien. De Belgische numero uno kan trouwens nog altijd voorbijgestoken worden door Stan Wawrinka (ATP 16), de jonge Australiër Alex De Minaur (ATP 18) en Grigor Dimitrov - indien die laatste zondag triomfeert in Bercy.

“De balans van het jaar blijft echter positief”, aldus Goffin na zijn nederlaag, die na een goed wedstrijdbegin zijn tanden stuk beet op het gevarieerde tennis en de backhand slice van de Bulgaar. Het klopt dat Goffin pas 33e stond na Roland Garros, en nadien via finales in Halle en Cincinnati, en een kwartfinale op Wimbledon een knappe remonte inzette. Voor de Luikenaar staat er dit seizoen enkel nog de Davis Cup met België op het programma.

Meer over David Goffin