Gedichtenavond in cc Het Loo

Print
Tessenderlo - In cultuurhuis Het Loo in Tessenderlo ging zopas een gedichtenavond door. Bezoekers konden er genieten van een afwisseling van voorgelezen gedichten, krachtige dans en intieme muziek. Het werd een hartverwarmende avond.

Zoals bij muziek, gaat het ook met taal: door het ritme, de melodie en de harmonie kan je overmand worden door emoties. Hardop luisteren is dan ook belangrijk. En er wèrd hardop geluisterd in cultuurhuis Het Loo. De afwisseling tussen de intense stilte, het krachtige dansen en de intieme muziek maakten van deze avond een beklijvend, hartverwarmend evenement. De violen van Niels en Goele Grosemans (Inner Sun) raakten zeer gevoelige snaren.

Luce Rutten, Paul Frison, voormalig stadsdichter van Diest Thomas Goyvaerts en zijn vriendin An Hamers bundelden hun voorleestalent en lazen voor uit 'Tussen Pergamijn': een dichtbundel over een levensweg die niet altijd bezaaid was met rozen. De adempauzes en de onverwachte wendingen maakten de stilte om te snijden.

De cadans van de dansers Inès Feytongs en Nele Jonckers nam de aanwezigen mee in het heetst van de strijd tegen kanker. De koppeltekens werden gezet door de vrolijke tussenkomsten van jeugdvrienden Jos VanThienen en Luc Janssen (de rebelse stijlgoeroe). In hoofdletters schrijf ik de tussenkomst van Liesbeth Bienstman, Wouter Michiels en gitarist Stefan Rutten. Veel zakdoeken werden discreet bovengehaald bij het nummer 'Don’t worry about me' van Frances. Samen met professor Johan Swinnen (van het Leuvens Kankerinstituut) proberen ze allemaal de ziekte met de grote K, klein te krijgen. Na deze intieme momenten werd er nog lang en luid solidair geklonken in de foyer.

De opbrengst van de dichtbundel Tussen Pergamijn gaat integraal naar het Leuvens Kankerinstituut.
Tussen Pergamijn zijn gedichten van Luce Rutten en grafiettekeningen van Paul Frison/cover van Ani Theré.
Nog te bestellen door een mailtje met je gegevens te sturen naar tussenpergamijn@gmail.com en €20 te storten op rekening BE67 3771 0778 1787 van Luce Rutten Tessenderlo. De bundel wordt dan per post bezorgd.

leen jacobs, 29 oktober 2019 foto's Caterina Ales


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio