Joyce en Pieter trekken naar Spanje voor stage in hondenopvangcentrum

Print

Foto: Hilde Tuijaerts

Heeserbergen

Lommel - Van 13 tot 26 oktober trok Joyce Tuijaerts uit Lommel samen met haar klasgenoot Pieter Haesen uit Geel naar Spanje voor haar stage. Die deed ze in het hondenopvangcentrum van ACE Shin-Charity in het zuidelijke Mijas in Andalucia.

ACE-Charity (Animal Care España) en in België Shin (Spaanse Honden In Nood) werd opgericht op 14 december 1999. Joyce en Pieter hebben er twee weken stage gedaan. In het centrum hielpen ze met de verzorging van honden en katten. Elke hond, ziek, oud of met een handicap krijgt bij ACE/Shin een eerlijke kans. Ze proberen deze honden van een zekere dood te redden. Zo worden ze dus in de Refugio opgevangen en proberen de opvangers hen een nieuwe thuis te geven door adoptie te zoeken. Ze hebben ondertussen al meer dan 18.000 honden een nieuw leven gegeven.

Tijdens het verblijf hebben de studenten een online inzamelactie georganiseerd voor het centrum. De opbrengst daarvan bedroeg 755 euro, wat men daar goed kan besteden. Het gaf Joyce en Pieter een enorme voldoening om mee te helpen om deze verwaarloosde dieren te helpen verzorgen via hun stage. Daarnaast was het ook leerrijk, want ze kregen er de kans om aanwezig te zijn bij een operatie van een hond met een tumor. Ook hebben ze veel honden gewassen en klaargemaakt voor hun nieuwe thuis wanneer er plaats was in een gezin via adoptie. Na twee weken viel het afscheid van hun 'vriendjes' hen toch zwaar. 

Op foto's Joyce Tuijaerts en Pieter Haesen bij ACE/Shin in Malaga.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio