Leerlingen Klim-op Meeuwen op bezoek bij buur natuur

Print

Meeuwen

Oudsbergen - De 41 leerlingen van de 2 6des Klim-op Meeuwen hebben op 17 oktober in de voor-en namiddag de natuur in de Vallei van de Abeek verkend en ontdekt. Juf Els en juf Anita gaven de kinderen voldoende ruimte en vrijheid om op een spontane wijze de interactieve uitleg van Educatieve medewerker Maxim te kunnen volgen en invulling geven.

De hooilanden in de Pastorijbemden, het natuurlijk waterzuivering bekken en de Abeek tussen de Beemdstraat en de Broekkantstraat waren mooie en tastbare elementen welke door hun verkend, gekend en beleefd werden.
Geblinddoekt, met een touw als leidraad, zich verplaatsen was voor de meeste leerlingen een unieke en vreemde ervaring. Het prikkelde de zintuigen gehoor en tastzin om hun weg te vinden.
In gebied De Goorten werden bodendiertjes gezocht en aan de hand van determinatiekaarten bij naam genoemd. Belangrijke boodschap van dit zoek en opzoekwerk is kennis krijgen van de noodzaak en functie van deze kleine diertjes. Zij verteren en composteren planten en boomresten tot bruikbare en vruchtbare grondstof voor de volgende generatie planten en bomen.
Avontuurlijk was de oversteek van dit natuurgebied. Door de regenval van de laatste dagen was het een hele opdracht een begaanbare weg te vinden naar de uitgang, waar tevens een bijenhotel staat, te vinden.
De kinderen pasten zich aan, zochten en vonden de juiste weg, door te vertrouwen op leerling-collega’s. Naast het vangen van kikkers was dit een mooie belevenis.
Bij het bijenhotel kregen zij van Maxim het hoe en waarom van een bijenhotel en konden zelf vaststellen dat het voor 70% bezet was wat een mooi resultaat is.
Een mooie afsluiter was het wandelen in de regen van de laatste 200 m van het parcours. Zij beleven daar veel plezier aan.
Een mooie rijkgevulde dag voor deze leerlingen.

Externe links

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio