Cyriel Lambrix signeert memoires

Print
Tongeren - Zondag 27 oktober stelde de 80-jarige Cyriel Lambrix zijn boek 'Daders en Slachtoffers, onverbloemde memoires van een zittingsdeurwaarder' voor in de Standaard Boekhandel.

Toen hij twee jaar geleden de kaap van 100 assisenzaken en de termijn van 25 jaar als zittingsdeurwaarder passeerde, hebben magistraten, journalisten, familie, vrienden en collega’s en zelfs Jef Vermassen gevraagd aan Cyriel om zijn persoonlijke ervaringen als zittingsdeurwaarder bij de correctionele rechtbank en het hof van assisen neer te schrijven. 113 assisenzaken heeft hij reeds meegemaakt.

Deze geboren en getogen Tongenaar bundelde verhalen over correctionele zaken en assisenzaken, met daarin dialogen met beschuldigden en getuigen, grappige voorvalletjes tijdens de rechtszaken en anekdotes uit de getuigenissen zelf. Het werd een kleurrijk portret van alle actoren op de Tongerse rechtbank: voorzitters, griffiers, rechters, advocaten, getuigen, beklaagden, collega's, slachtoffers en hun familie, assisenwatchers, mensen van de veiligheid, .... en natuurlijk ook van de anonieme leden van de volksjury.

Cyriel schrijft zoals hij is: authentiek, rechtuit met liefde voor zijn vak, zonder iemand persoonlijk te treffen, met een kwinkslag. Het boek brengt een vleugje humor en biedt steun aan 'De Kleine Prins', een Limburgse vzw die ouders ondersteunt die met kanker of levensbedreigende ziekte worden geconfronteerd. Het boek telt 280 bladzijden en kost 29,90 euro.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio