© AP

Russell Westbrook passeert met 139ste triple-double Magic Johnson

Russell Westbrook heeft in de NBA nogmaals indruk gemaakt en zijn ploeg Houston Rockets met 126-123 langs New Orleans Pelicans geleid. Westbrook tekende voor 28 punten, 10 rebounds en 13 assists. Meteen goed voor zijn 139ste triple-double uit zijn loopbaan. Westbrook passeerde daarmee levende NBA-legende Earvin Magic Johnson, die tot 138 kwam en staat op de All-time ranking op de tweede stek. Recordhouder is Oscar Robertson met 181. Voor de 30-jarige Westbrook was het zijn eerste triple-double voor de Rockets. Hij kwam recent over van Oklahoma City Thunder.

cpm, blg

“Tegenwoordig kijkt niemand nog op van een triple-double, maar ik stop daar wel enorm veel energie in”, vertelde Westbrook na afloop. “Ik moet veel opofferingen doen om elke avond op topniveau te zijn. Je mag zoiets nooit als vanzelfsprekend beschouwen.”

LA Clippers liep op bezoek bij Phoenix Suns tegen een verrassende 130-122 nederlaag aan, na eerdere indrukwekkende zeges tegen stadsgenoot Lakers en Golden State Warriors. Ook Milwaukee Bucks ging met 126-131 onderuit tegen Miami Heat. In eigen huis telden ze in het derde kwart nog een voorsprong van 21 punten.