Hoogdagen voor hondenschool HC De Kriekel

Print

Foto: Lieselotte Knaepen

Lillo

Houthalen-Helchteren - De maand september is altijd een drukke maand bij hondenschool HC De Kriekel. Een wedstrijdweekend, de Kriekel Cup en het Limburgs Kampioenschap gehoorzaamheid zorgden voor heel wat gezellige drukte op de pleinen van De Kriekel.

"Het afgelopen jaar werd er nog hard gewerkt op onze pleinen", klinkt het bij hondenschool De Kriekel. "Zo werd er een vierde plein gemaakt, werden er nog enkel mooie toestellen gemaakt en kreeg onze kantine weer een fris kleurtje. Dit allemaal dankzij de vele helpende handen die onze club telt. Een laatste werkdag in augustus zorgde ervoor dat de pleinen er spik en span bijlagen, klaar voor het wedstrijdweekend."

Een stralend, maar zeer warm zonnetje werd voorspeld voor dit weekend. "Voor sommige honden was dit misschien toch net iets te warm, zij zochten de schaduw op van het moment dat dit kon. Desondanks werden er toch mooie scores behaald in alle groepen. Bij z’n mooi weer hoort ook een barbecue. Zo sloten we zaterdag de dag af. Gezellig met de club, familie en vrienden en een heerlijk gebakken stukje vlees en frisse groentjes.

Daarna had de club even enkele weken rust en tijd om zich klaar te maken voor het volgende weekend, de clubdag, de spaghettiavond en het Limburgs kampioenschap. "Voor dit weekend was er heel wat minder mooi weer voorspeld. We begonnen zaterdag droog, met een mooie wandeling door de Liloose bossen. Daarna brak de strijd los voor de Clubkampioen 2019, 'best handler' en 'beste puppy'."

Gedreven werden er de hele namiddag spelletjes gespeeld en kraakten de hersenen om de quiz op te lossen. Tijdens de spaghettiavond werd de clubkampioen, 'best handler' en 'beste puppy' bekendgemaakt. Kristien werd samen met Sam clubkampioen 2019. Zij behaalde zowel met de spelletjes als op de quiz de hoogste punten. Remco won samen met Sammeke de beker voor ‘Beste Puppy’.  Ook werd er een beker uitgereikt voor degene die het best samenwerkte met de hond. Deze prijs voor ‘Best Handler’ werd dit jaar gewonnen door Achiel met Nina.

Zondag 29 september vond dan het Limburgs kampioenschap plaats op de pleinen van De Kriekel. Er werd veel regen voorspeld, dus goed voorzien van regenkledij en paraplu trokken instructeurs en keurmeesters de pleinen op. De toestellen op de pleinen werden met veel plezier door de keurmeesters gebruikt om wat variatie in de oefeningen te brengen. Het werd een dag van veel bijleren van keurmeesters en wedstrijdspelers met gelukkig niet al te veel regen. Voor alle deelnemers eindigde de dag met barrage voor het bepalen van de top 3. ’s Avonds werd iedereen tijdens de receptie nog voorzien van lekkere hapjes gemaakt door Willy en zijn team waarbij ook de top 3 van elke groep bekend gemaakt werd.

"Trots op de vele helpende handen tijdens beide weekenden sluiten we september af" klinkt het op de hondenclub. "Dankzij de vele vrijwilligers en een super Kriekel-team kunnen we positief terug kijken op de maand september en kijken we al uit naar het volgende evenement."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio